Home Zdravlje IMA VIŠENAMJENSKU KORIST: Sirće razblažite sa vodom i popijte prije spavanja…

IMA VIŠENAMJENSKU KORIST: Sirće razblažite sa vodom i popijte prije spavanja…

541
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Sirće razblažite sa vodom i popijte prije spavanja…

U drevna vremena ljudi su pronalazili višenamensku korist u jabukovom sirćetu. Danas se sirće još uvek koristi kao sredstvo za čišćenje tela.

Anitimikrobna svojstva sirćeta bila su poznata drevnim isceliteljima, pre pojave antibiotika, rane su ispirane upravo ovim napitkom.

Sirće koje nije prošlo filtraciju, sadrži sirćetnu “matricu” koja se sastoji od proteina, enzima i bakterija. Tradicionalni proizvod koji može da pomogne zdravlju.

Čudesno sirće:

Sirće se vekovima koristilo za pripremu i kiseljenje hrane. Zbog oštrog, kiselog ukusa, sirće se ne pije kako piće. Međutim, veruje se da je Kleopatra pila sirće u kojem je rastapala bisere.

Mršavljenje:

U narodnoj medicini se razblaženo sirće tradicionalno uzima i za mršavljenje. Nešto o ovoj metodi može da se nađe i u papirima iz 1825. godine, gde se preporučuje ovaj napitak za smanjenje telesne mase.

Razblaženo sirće popijte pre spavanja i mršavite tokom sna. (jedna mala rakijska čašica, omjer sa vodom 1:1)

Do danas ne postoji istinski dokaz da sirće pomaže pri gubitku kilograma.

2 kašike sirćeta, zajedno sa obrocima visokim sadržajem ugljenih hidrata, smanjuje nivo šećera u krvi. Uzimanje sirćeta pre obroka mnogo je efikasije od uzimaja pet sati pre obroka.