Home Zdravlje DOMAĆA NARODNA INFUZIJA: Samo jedna čaša dnevno dovoljna je da ojača imunitet…

DOMAĆA NARODNA INFUZIJA: Samo jedna čaša dnevno dovoljna je da ojača imunitet…

329
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Samo jedna čaša dnevno dovoljna je da ojača imunitet…

U grobnicama faraona ova biljka, kao glavni sastojak napitka je bila glavni sastojak smjese za balzamiranje.

Tako da je svakako jedna od biljaka koju bi svi trebali imati u kućnoj apoteci.

Kadulja je odlično sredstvo za pročišćivanje krvi i izbacivanje sluzi iz organizma. Ona jača krvožilni sustav, stimulira cirkulaciju, djeluje protiv krvarenja i upala.

Dok, sa druge strane, kukrkuma, drugi sastojak posjeduje antibakterijska svojstva, što znači da uništava viruse i mikrobe u organizmu. Nezaobilazan je sastojak mnogih domaćih pripravaka protiv gripa, prehlade i respiratornih infekcija.

Tradicionalna medicina preporučuje da pomiješati kadulju sa mlijekom, još ako dodate kurkume i med, dobijate domaći infuziju.

Sastojci:

– 250ml mlijeka

– 1 žlica sušena kadulja

– 1 žličica med

– 1 žličica prahu kurkumin (1/2 za djecu)

Priprema:

Ulijte 250ml mlijeko u lonac, dodati 1 žlicu od suhe kadulje u njemu kuhati. Čim mlijeko počne kuhanjem pokrijte ga i ostavite ga dobije normalnu, sobnu temperaturu. Nakon toga, ocijedite mlijeko, dodajte 1 kašiku meda i 1 malu kašiku praha kurkume te dobro promiješati.

Primjena:

Pripremite ovo piće prije nego što odete u krevet i popiti ga sveže barem pola sata prije odlaska na spavanje. Smatra se da je ovo piće infuzija koja može pomoći i spriječite razvoj bakterija prije nego se razbolite.