Home Zdravlje TRI NAPITKA ZA REGULISANJE HORMONA: Žene obavezno treba da ih piju i...

TRI NAPITKA ZA REGULISANJE HORMONA: Žene obavezno treba da ih piju i to svakog dana…

1427
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Žene obavezno treba da ih piju i to svakog dana…

Kad razmišljate o hormonskom zdravlju, šta vam prvo pada na pamet? Tablete? Ne bi trebalo, jer postoje efikasna prirodna sredstva.

Tema uravnoteženog hormonskog zdravlja sa godinama postaje sve aktuelnija. Dolaze na red skupi lijekovi i beskrajne konsultacije sa ginekologom.

Odmah pokušajte da spriječite potrebu za lijekovima koji regulišu hormonske promjene, do kojih dolazi vremenom!

Ovo su tri prirodna recepta koji bi trebali stabilizovati lučenje hormona:

Topla voda sa limunom doprinosi smanjivanju težine, uklanja toksine iz organizma, poboljšava imunitet, stanje kože i varenje. Razlog tome je što limun utiče na hormon sitosti – leptin.

Ukoliko leptin nije u ravnoteži, tijelo počinje da stvara masne naslage. Limun pomaže da se izbjegne dehidratacija i poboljšava varenje.

♦ Recept je veoma jednostavan: iscijedite sok od pola limuna u čašu tople vode i ispijte odjednom. Jutro će vam bolje početi uz ovaj napitak.

Čaj od listova maline se od davnina koristi za ojačavanje mišića materice. Naučna istraživanja potvrdila su da ova biljka blagotvorno utiče na rad hormona.

Žene koje piju ovaj čaj tokom trudnoće, nemaju teškoća prilikom porođaja.

♦ Recept je takođe jednostavan: prelijte jednu supenu kašiku listova maline (mogu se koristiti i osušeni) sa 200 ml ključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta.

Ovaj čaj nemojte piti pred spavanje, već bolje tokom dana.

Zlatno mlijeko poboljšava imunitet i dovodi u ravnotežu nivo hormona u organizmu. Ovaj napitak zagrjeva, osvježava i umiruje.

Sastoji se od kurkume, kokosovog ulja i zaslađivača, koji čine korisnu kombinaciju za regulisanje hormona i uopšte blagotvorno utiče na organizam.

Ajurveda smatra kurkumu aktivnim začinom, koji poboljšava cirkulaciju i metabolizam estrogena.

♦ Recept: u 200ml vrućeg mlijeka dodati pola kafene kašičice kurkume i kašičicu kokosovog ulja. Možete dodati i med, po ukusu. Ovaj napitak je bolje piti uveče.

Preporučujemo da jutro započnete toplom vodom sa limunom, čaj od maline pijete u toku dana, a pred spavanje se počastite toplim zlatnim mlijekom.