Home Zdravlje RECEPT SE POSEBNO PREPORUČUJE PUŠAČIMA: Napitak koji pomaže plućima da se očiste...

RECEPT SE POSEBNO PREPORUČUJE PUŠAČIMA: Napitak koji pomaže plućima da se očiste od toksina i nikotina…

419
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Napitak koji pomaže plućima da se očiste od toksina i nikotina…

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća vrlo vjerovatno su krcata toksinima iz cigareta. Da biste ih pročistili neće vam biti potrebno čudo, već čudesni napitak ljekovitih svojstava napravljen od tri biljke: đumbira, luka i kurkume.

Đumbir:

Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiranju suvišne sluzi u plućima.

Luk (klasični crveni luk):

Luk kao i češnjak, ima antikancerogena svojstva, a odličan je suborac i kod brojnih bolesti. Posebno je učinkovit u sprječavanju raznih bolesti dišnog sistema.

Kurkuma:

Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna i antibakterijska svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

RECEPT:

Napitku koji pomaže čišćenju pluća, a za koji vam treba:

– 400 grama luka (klasični crveni luk)

– 1 litra vode

– 400 grama šećera

– 2 žlice kurkuma

– korijen đumbira veličine palca

Priprema:

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkumu te smanjite vatru na laganu temperaturu. Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenku. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider i ondje držite cijelo vrijeme.

Primjena:

Uzmite dvije kašike eliksira ujutro na tašte te navečer dva sata poslije obroka. Pomaže plućima da se očisti od toksina, a posebno nikotina.