Home Zdravlje RECEPT KOJI ĆE VAS PREPORODITI: Čišćenje krvnih sudove od naslaga masti…

RECEPT KOJI ĆE VAS PREPORODITI: Čišćenje krvnih sudove od naslaga masti…

809
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Čišćenje krvnih sudove od naslaga masti…

Za oslobađanje toksina u krvi, povećanje elastičnosti krvnih sudova i njihovog čišćenja od naslaga masti preporučuje se čišćenje krvnih sudova.

To se sprovodi na različite načine, od konzumiraja narodnih sredstava do uzimanja lijekova, plazmafereze i laserskog čišćenja krvi. Važno je znati da čišćenje krvnih sudova lijekovima izaziva dosta kontraindikacija.

Njihova primena je poslednji korak, kada druga sredstva ne pomažu. Zato je, čišćenje krvnih sudova od naslaga holesterola uz pomoć narodnih sredstava, sigurnije i bezopasnije, ali takođe zahtjeva pažljiv i pravilan odnos prema njima, da ne naškode zdravlju.

Bijeli luk i limun:

Ova kombinacija se smatra odličnim sredstvima za čišćenje krvnih sudova, smanjivanje nivoa holesterola, jačanju zidova krvnih sudova i snižavanju rizika od opasnih bolesti kao što je ateroskleroza. Tinktura sa limunom i bijelim lukom koristi se u ruskoj narodnoj medicini vijekovima unazad.

Za pripremu ovog napitka biće potrebno:

– 4 glavice bijelog luka

– 4 srednja limuna sa korom

– oko 3 litre prokuhane vode

Priprema:

Bijeli luk podijelite na čehna i očistite ih. Limunove prelijte sa ključalom vodom, isijecite na kriške. Sve sameljite na mašinu za mljevenje mesa. Samljevenu smjesu stavite u čistu staklenu teglu od 3l i prelijte sa toplom prokuhanom vodom, do kraja tegle. Poklopite i ostavite u frižider 3 dana, nakon što se potpuno ohladila smjesa. Nakon toga, procijedite i čuvajte u frižideru.

Način primene:

Maksimalna doza napitka je 50ml po 3 puta dnevno, prije obroka. Ipak, čišćenje krvnih sudova treba počinjati sa manjim dozama (1-2 supene kašike). Ako ne postoje neprijatnosti, dozu polako povećavati do neophodne.

Trajanje kursa je 40 dana. Čišćenje krvnih sudova na ovaj način preporučuje se sprovoditi jednom godišnje, nakon konsultacije sa ljekarom.

Nakon konzumiranja ovog napitka, poboljšava se cirkulacija krvi i njen lipidni sastav, normalizuje se krvni pritisak, poboljšava se moždana cirkulacija i lakše se gube suvišni kilogrami.