Home Zdravlje ČUVA SRCE, MOZAK, BUBREGE: Očistite arterije ovim snažnim narodnim napitkom…

ČUVA SRCE, MOZAK, BUBREGE: Očistite arterije ovim snažnim narodnim napitkom…

260
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Očistite arterije ovim snažnim narodnim napitkom…

Postoje prirodni načini čišćenja arterija da bi se donekle pomoglo krvnom sistemu pa možda i spriječio srčani udar ili moždani udar. Veliki dio očuvanja zdravlja i održavanja vaših arterija čistim odnosi se na vašu ishranu i ono što jedete.

Nema šale u popularnoj izjavi koja kaže: “Vi ste ono što jedete.” Ima samo dobar smisao da ono što stavite u svoje tijelo je ono što će se odražavati u svim aspektima vašeg zdravlja.

Očišćenje arterija:

Ako jedete puno prerađene hrane obložene zasićenim mastima, hemikalijama i toksinom, to će se zadržati i zatvarati arterije tokom vremena – eventualno izazivajući ozbiljne probleme vezane za srce.

Također imate veliki rizik od patnje od srčanog udara ili katastrofalnog udara. Poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja čišćenjem plaka od arterija je siguran način da smanjite rizik od ozbiljnih bolesti srca ili moždanog udara. Iako postoje operacije i lijekovi koji mogu da urade trik, većina njih dolazi sa nekom vrstom neželjenog dejstva.

Za one koji bi radije koristili prirodne alternative kako bi poboljšali svoje zdravlje srca, ovdje su 3 sastojka koji vas usmjeravaju u pravom smjeru:

Sastojci:

– 30 češnja od bijelog luka

– 6 limuna, oljušteno i isječeno na male komade

– 1 litar čiste vode

Priprema:

Prvo, isperite i isijecite limune. Dodajte bijeli luk i stavite u blender. Miješajte mješavinu dok ne bude glatka. Stavite smjesu u posudu i dodajte 1 litar vode. Zatim kuhati tečnost. Kada počne ključati, uklonite i pustite da se ohladi. Procijedi tečnost u bočicama. Držite napitak u tamnoj staklenoj bočici, u frižideru.

Primjena:

Pijte 50ml dnevno tri sedmice za redom. Zatim pauzirajte jednu sedmicu. Zatim, ponovo pijte 50ml dnevno tri sedmice. Dopušteno je ponoviti ovaj tretman svakih 6 mjeseci.

Prednosti ovog napitka:

– Može poboljšati cirkulaciju.

– Može smanjiti broj triglicerida u krvi.

– Također može poboljšati funkciju jetre i očistiti je.

– Obnavlja vaše ćelije pomoću antioksidativnih svojstava.

– Ojačava imuni sistem.

– Poboljšava funkciju bubrega i pomaže vam da smanjite količinu zadržanih tečnosti.

– Eliminiše masne naslage koje se akumuliraju u tijelu.