Home Zdravlje RECEPT ZA SIRUP OD MLADE KOPRIVE: Pomaže kod malokrvnosti i bubrežnih bolesti…

RECEPT ZA SIRUP OD MLADE KOPRIVE: Pomaže kod malokrvnosti i bubrežnih bolesti…

488
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomaže kod malokrvnosti i bubrežnih bolesti…

Kopriva spada među najzdravije biljke koje postoje i dostupne su ljudima. Koristi se u svrhu alternativnog liječenja velikog broja oboljenja, a posebno kao pomoć kod bubrežnih oboljenja i malokrvnosti.

Ukoliko želite da je berete i pripremite ovaj recept, savjetujemo vam da to uradite negdje na livadama u prirodi, dalje od grada, industrije.

U nastavku slijedi recept koji je vrlo jednostavno napraviti:

RECEPT:

Sastojci:

– 40 vrhova koprive (po mogućnosti mlade biljke da budu)

– 1kg šećera

– 3l vode

– 5 limuna

Priprema:

Kada berete koprivu, treba da pazite da uberete samo njen vrh, te tri lista ispod toga, a nikako nemojte ubirati cijelu biljku. Kada ste ubrali, operite je dobro, nekoliko puta. Limun prvo dobro oprati, pa isjeći na kriške te dodati u hladnu vodu, pa u isto dodajte i koprivu.

Posudu poklopite i ostavite na sobnoj temperaturi barem 24 sata. Nakon 24 sata, promješajte posudu i dodajte šećer i miješajte malo duže dok se šećer ne otopi u potpunosti. Vaša smjesa je gotova, istresite je u staklenke, zatvorite i čuvajte u frižideru.

Primjena:

Pije se svaki dan po dvije čaše ovog napitka ujutro i naveče prije spavanja. Nema ograničen rok upotrebe ovog napitka. Recept bi trebao da pomogne i olakša pomenute tegobe.