Home Zdravlje JEDNA KAŠIKA DNEVNO NA PRAZAN ŽELUDAC: Isprazniće vam stomak u vrlo kratkom...

JEDNA KAŠIKA DNEVNO NA PRAZAN ŽELUDAC: Isprazniće vam stomak u vrlo kratkom roku…

426
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Isprazniće vam stomak u vrlo kratkom roku…

Mnogi od nas imaju probavnih problema poput problema sa zatvorom. To može biti zaista neprijatno i ne osjećamo se dobro. Osjećamo bolove i napetost. Bitno je da obratite pažnju na to šta jedete jer ukoliko jedete nezdravu i suhu hranu, onda će doći do zatvora.

Zato pazite šte jedete. Jedite voće, povrće, žitarice i popijte jogurt ili kefir koji su prirodni probiotici, a znamo da probiotici potiču razmnožavanje dobrih bakterija u organizmu. Inače se preporučuje konzumacija probiotika kada pijemo antibiotike jer antibiotici narušavaju crijevnu floru.

Kod problema sa zatvorom vam može pomoći i ovaj jako dobar recept:

Potrebni sastojci:

– 5 šolja vode

– 100g suhih šljiva

– 100g datula/hurmi

Priprema:

Priprema je vrlo jednostavna. U kuhanu vodu stavite suhe šljive i hurme koje ste očistili. Kuhajte 15 minuta, a onda izvadite i ostavite da se ohladi. Potom prebacite u staklenu posudu i čuvajte u frižideru.

Primjena:

Konzumirajte po jednu malu kašiku ujturu na prazan stomak, prije doručka. Ovaj recept će vam pomoći da očistite organizam od toksina, ali i da riješite problem sa zatvorom. Osjećat ćete se mnogo bolje. Pored toga, ovaj recept će ojačati vaš imunitet. Inače smo o važnosti prirodnih lijekova često govorili u našim člancima. Pokazali su se jako uspješnim kao pomoć kod mnogih tegoba.