Home Zdravlje KORIJEN KOJI UZROKUJE ZNOJENJE: Jako je dobar i djelotvoran kod srčanih oboljenja…

KORIJEN KOJI UZROKUJE ZNOJENJE: Jako je dobar i djelotvoran kod srčanih oboljenja…

327
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Jako je dobar i djelotvoran kod srčanih oboljenja…

Taj, u našim kuhinjama – nedavno otkriven korijen, tijelu daje energiju, a pozitivno djeluje i kod probavnih smetnji, ostipacije i loše cirkulacije.

Ublažava simptome arteroskleroze, artritisa, mučnine, hemoroida, grčeva, glavobolja, alergija i pospješuje rad srca. Koristi se i za ublažavanje menstrualnih grčeva i regulisanja menstruaciju.

Đumbir:

Izuzetno je djelotvoran kod ublažavanja upala u organizmu, smanjuje bol, jača imunitet, te smanjuje rizik od mnogih srčanih bolesti. Sastojci đumbira čine crijeva glatkima, te ubrzavaju kretanje hrane – smanjuju napuhivanje i ostale neugodnosti.

Čaj od đumbira:

Čaj od svježeg đumbira ublažava bol i kiselinu u želucu, te djeluje protuupalno. Vrlo je učinkovit u čišćenju organizma od parazita i bakterija, ubija patogene bakterije i pogoduje razvoju dobrih bakterija. Jedan je od najboljih prirodnih lijekova koji suzbija glavobolju/migrenu, osobito u početnoj fazi.

Đumbir u prahu:

Čim počnete osjećati glavobolju, dobro je popiti dvije velike žlice praha đumbira otopljenog u vodi. U većim dozama snižava kolesterol. Vrlo je bogat izvor kalcija i željeza, pa ga je poželjno dodati u variva, juhe, čajeve i sokove.

Dadatne informacije:

Đumbir potječe iz Istočne i Zapadne Indije, te Azije. No, sada već raste posvuda po svijetu. Najkvalitetniji danas raste na Jamajci i Havajima. Koristi se svjež i u prahu. Svjež potiče perifernu cirkulaciju i uzrokuje znojenje.

Čisti toksine iz krvi i tjelesnih tekućina. U prahu je djelotvoran kod srčanih oboljenja, čisti sluz i toksine iz pluća te djeluje protuupalno kod artritisa. Ono što je još jedan plus je da je dostupan tokom cijele godine.