Home Zdravlje RECEPT KOJI ELIMINIŠE MAST I VODU IZ ORGANIZMA: Imaćete osjećaj da vam...

RECEPT KOJI ELIMINIŠE MAST I VODU IZ ORGANIZMA: Imaćete osjećaj da vam gori stomak…

359
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Imaćete osjećaj da vam gori stomak…

Glavni sastojci ovog recepta su svježi hren, neprskani limuni sa korom i med. Već je puno rečeno o medu i limunu, stoga ćemo se kratko osvrnuti na hren.

UKUS GOVORI SVE:

Kada budete probali ovaj napitak, sam ukus govori da ždere salo u vašem tijelu, imaćete osjećaj kad ga popijete da se već nešto dešava, prosto neprirodno! Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor) hren je osim gurmansko, izuzetan i jako zdrav.

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu jer pomaže da se lakše svari. Hren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crijevima.

Dakle, kad kombinujete ova tri sastojka dobićete recept koji može pomoći kod izbacivanja viška tečnosti iz tijela kao i masti odnosno nakupljenog sala.

Recept napitka za mršavljenje:

Sastojci:

– 125g hrena

– 3 neprskana limuna

– 3 kašike meda

Priprema:

Izmiksajte u blenderu 125 grama hrena. Uzmite tri limuna, rasijecite ih, izvadite iz njih sjemenke, pa ih zajedno sa korom takođe izmiksajte i pomješajte sa hrenom. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro izmješajte. Čuvajte ovaj napitak u zatvorenoj teglici u frižideru.

Primjena:

Uzimajte po jednu malu kašiku melema dva puta dnevno uz obroke. Uzimajte ovaj melem tokom 3 sedmice i gledajte kako se obim struka smanjuje.