Home Zdravlje KOD BAKTERIJE U ŽELUCU: Najmoćniji recept koji možete primijeniti u ovu svrhu…

KOD BAKTERIJE U ŽELUCU: Najmoćniji recept koji možete primijeniti u ovu svrhu…

482
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Najmoćniji recept koji možete primijeniti u ovu svrhu…

Došlo je vrijeme kada sve veći broj ljudi ima problema sa bakterijama u želdacu, te zbog uzimanja antibiotika koji i nemaju baš nekog posebnog učinka, proces liječenja je dug i poprilično težak.

Mi vam predstavljamo prirodni recept koji vam može pomoći! Ukoliko biste iskombinovali smokve sa maslinovim uljem, dobili ste najmoćniji recept koji možete primjenjivati u ovu svrhu!

Priprema je i više nego jednostavna, tako da ako želite da riješite svoj problem, odmah započnite sa pripremom.

Sastojci:

– smokve

– maslinovo ulje

Priprema:

U čistu staklenu teglu stavite smokve sve do vrha, pa onda po njima sipajte maslinvo ulje (najbolji učinak bi bio kada biste koristili domaće ne prerađeno ulje). Također, bilo bi dobro kada biste i smokve isjeckali na četiri dijela, kako bi se u njim upilo ulje. Staklenku zatvorite i pustite sve da stoji barem 40 dana.

Primjena:

Nakon tog perioda, svako jutro prije doručka na tašte uzimajte po jednu smokvu, a poželjno je uz smokvu uzeti i žličicu maslinovog ulja u kojem se nalaze smokve. Za što bolji efekt potrebno je uz ovaj recept uskladiti i ishranu.

Trudite se jesti kuhanu i laganu hranu bez previše začina, naročito onih ljutih i paprenih. Izbjegavajte jesti kiselo, te masnu hranu posebno suhomesnate proizvode. Hranu pripremajte na maslinovom ulju, koje je prirodno i ne prerađeno.

Gledajte da jedete što više svježe hrane, povrća i voća. Maslinovo ulje i smokve, pored bakterija u želucu pomažu i kod mnoge druge bolesti. Tako je poznato da ova kombinacija prirodnih resursa može pomoći i kod neplodnosti, hemoroida, crijevnih oboljenja, zatvora, bronhitisa, astme i još  nekih drugih bolesti.