Home Zdravlje KOD SVIH OBOLJENJA VEZANIH ZA JETRU: Pijte svaki dan sirutku najmanje mjesec...

KOD SVIH OBOLJENJA VEZANIH ZA JETRU: Pijte svaki dan sirutku najmanje mjesec dana…

195
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pijte svaki dan sirutku najmanje mjesec dana…

Masna jetra je česta pojava kod mnogih, a posebno osoba starijih od 50 godina. U slučaju da je procenat masti u jetri veći od 10 posto, to znači da imate masnu jetru. U ranoj fazi terapija se svodi na promjenu načina ishrane i stila života. Zamašćena jetra u najvećem broju slučajeva neće dovesti do komplikacija koje su opasne po život, ali može uzrokovati brojne zdravstvene tegobe.

Kod svih oboljenja vezanih za jetru pomaže sirutka, a sve što treba da radite jeste da ispijate svaki dan oko pola litra, najmanje mjesec dana, kako biste oporavili ovaj vitalni organ.

Najvažnije je iz ishrane izbaciti ili dobrim dijelom redukovati životinjske masti. Dakle, svinjska mast, kobasice, slanina, masno meso, ali i sireve i pavlake. Trebalo bi i da prestanete i sa prženjem hrane na ulju i korišćenjem rafinisanih masnoća. Treba izbjegavati i čipseve, krekere, torte, kolače, margarin, majonez, puter, a cigarete i alkohol definitivno izbacite što prije.

Možete pokušati i sa ovim receptom, koji je mnogima pomogao:

Suhe grožđice se pokazuju vrlo hranjivom hranom, poput većine oraha, ali danas ćete naučiti pripremiti prirodno piće koje je vrlo učinkovito za prevenciju bolesti. Suhe grožđice se mogu konzumirati u više oblika, bilo kao pratilac u vašim salatama ili jogurtu.

Prednosti su:

– imaju veliki izvor energije zbog visokog sadržaja ugljikohidrata

– to je prirodni diuretik

– imaju vlakna koja pomažu u probavi

– one promiču cirkulaciju krvi

– sadrži antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala

Voda sa suhim grožđicama može biti iznimno povoljno prirodno piće:

RECEPT:

Prvo operite suhe grožđice. Zatim sipati 750ml vode i skloniti prije nego što prokuha. Sada dodajte šalicu suhih grožđica i ostavite 15 minuta. Procijedite i operite čistom vodom na sobnoj temperaturi. U spremniku koji je hermetičan stavite suhe grožđice. U loncu stavite 1 litru filtrirane vode. Zatim ulijte vodu u zdjelu sa suhim grožicama. Pustite stajati 24 sata u hladnjaku. Ujutro možete uzeti vodu. U slučaju da želite detoksifikovati tijelo, popijte ovo piće na prazan želudac kako bi vam pomogao očistiti tijelo. Zapamtite da možete koristiti vodu suhih grožđica u voćkama, antioksidansima, pa čak i dodati tekućinu u voćne salate.