Home Zdravlje KOD UPALE GRLA I KRAJNIKA: Domaći narodni recept koji nema konkurenciju…

KOD UPALE GRLA I KRAJNIKA: Domaći narodni recept koji nema konkurenciju…

332
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Domaći narodni recept koji nema konkurenciju…

Ako često imate problema sa upaljenim grlom i krajnicima, savjetujemo vam da napravite ovaj prirodni recept. Uzmite 800 grama samljevenih sjemenki kima i prelijte ih sa 200 mililitara vode, a zatim kuhajte 15 minuta. Na kraju ćete dobiti smjesu koja liči na talog kafe.

Smjesu procijedite, a onda dodajte još 50 mililitara vode pa je ponovo prokuhajte. Smjesu sklonite sa izvora toplote i dodajte u nju jednu kašiku konjaka. Svakih 30 minuta uzimajte po jednu kašiku ove smjese. Već nakon 2 sata trebalo bi vam biti malo lakše. Tretman možete završiti nakon četiri sata ili nastaviti dalje u zavisnosti od jačine upale. Mnogi ljudi su probali ovaj prirodni kućni recept i tvrde da je jako dobar.

Evo kako sebi možete pomoći sa crnim biberm, limunom i morskom solju:

GRLOBOLJA – Tretman ide tako što ćete iskombinirati 1 kašiku svježeg soka od limuna, pola kašike crnog bibera i jednu čajnu kašiku vode u čaši sa toplom vodom. Ispirajte nekoliko minuta par puta dnevno, olakšajte grlobolju i spriječite jači kašalj.

ZAČEPLJEN NOS – Pomiješajte jednaku količinu crnog bibera, kima, cimeta i kardamovog sjemena u malteru, tucite i meljite dok ne postane puder. Pomirišite smjesu polako i kihnite.

POMOĆ KOD ŽUČNOG KAMENCA – Čvrste upale od probavnih tekućina formiraju se u vašoj žući. Uzmite 3 dijela maslinovog ulja i 1 dio limuna i crnog bibera pri čemu bi vam trebalo biti lakše.

ČIREVI – Liječite sluzavu membranu u vašim ustima sa kašikom himalajske soli u čaši tople vode nakon svakog jela.

GUBITAK TEŽINE – Pijte četvrtinu čajne kašike crnog binera sa 2 kašike soka od limuna i 1 kašikom meda u čaši vode. Ovo ubrzava vaš metabolizam.

MUČNINA – Umirite vaš stomak sa crnim biberom. Limunov miris zaustavlja mučninu.

NAPAD ASTME – Preporučuje se da uvijek imati pri ruci ovu smjesu ako neko u vašoj porodici boluje od astme.

Priprema: Dodajte 10 zrna bibera, 2 pupoljka češnjaka u čašu kuhane vode. Ostavite da krčka 15 minuta, onda promiješajte smjesu, stavite u staklenu čašu sa poklopcem da se ohladi. Nakom toga, dodajte 2 kašike sirovog meda i sve dobro izmiješajte. Držite u frižideru dvije sedmice. Uzmite smjesu sa mlijekom ako želite bolji ukus.

ZUBOBOLJA – Pola čajne kašike bibera i ulja od češnjaka, pomiješajte zajedno da zaliječite upaljeni zub. Nanesite smjesu na zub.

KRAVRENJE NOSA – Nanesite nekoliko kapljica soka od limona na vatu i stavite ispod nosa. Nagnite glavu unazad da zaustavite krvarenje nosa u grlo i spriječite mučninu.