Home Zdravlje KORISTI SE SAMO JEDNOM GODIŠNJE: Obezbjeđuje dobro zdravlje tokom cijele godine…

KORISTI SE SAMO JEDNOM GODIŠNJE: Obezbjeđuje dobro zdravlje tokom cijele godine…

289
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Obezbjeđuje dobro zdravlje tokom cijele godine…

Još prije 5 hiljada godina, jedan tibetanski monah otkrio je i zapisao recept za domaći preparat, koji se uzima jednom godišnje i obezbjeđuje dobro zdravlje narednih 365 dana! Glavni sastojak je bijeli luk – jedna od najzdravijih namirnica koje postoje.

On pomaže kod visokog i niskog pritiska, povišenog holesterola, srčanog udara ateroskleroze, slabe cirkulacije i koronarnih bolesti srca. Naučno je dokazano da alicin, aktivni sastojak iz bijelog luka, može da ima efekat na enzime i da snizi visok pritisak. Takođe, bijeli luk ima moć da opusti krvne sudove i spriječi proizvodnju angiotenzina, peptidnog hormona koji utiče na pojavu hronične hipertenzije.

Sastojci:

– 200ml 95% alkohola ili ruma (ako koristite alkohol, uzmite onaj koji ne sadrži metanol ili benzalkonijum hlorid)

– 350g bijelog luka

Priprema:

Oljuštite luk, izgnječite ga viljuškom i prelijte alkoholom. Prespite mješavinu u sterilisanu staklenu bocu i ostavute da stoji 10 dana. Nakon toga, ocijedite tečnost iz flaše i ponovo je sipajte natrag u bocu. Čuvajte u frižideru.

Primjena:

U čašu vode dodajte samo jednu kap mješavine i pijte prije doručka ili ručka. Uveče pred spavanje, dodajte 2-3 kapi u čašu vode, popijte i lezite.

Napomena:

Od navedene količine sastojaka, imaćete tinkturu oko 12 dana i to je za jednu godinu sasvim dovoljno!