Home Zdravlje BOŽIJI DAR ZA ANEMIJU: Dobro poznat i vrlo efikasan recept za malokrvnost…

BOŽIJI DAR ZA ANEMIJU: Dobro poznat i vrlo efikasan recept za malokrvnost…

263
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Dobro poznat i vrlo efikasan melem za malokrvnost…

Kupinovo vino je od davnina dobro poznato kao vrlo koristan i efikasan melem kod malokrvnosti (anemija). Takođe se koristi kod iscrpljenosti, neuhranjenosti, za regulisanje probave, pritiska i cirkulacije.

Pojačava apetit, doprinosi boljem lučenju žuči i mokraće, a postoje i dokazi da povoljno djeluje i na pojedine kožne bolesti, kao što su razni lišajevi i osipi. Ovo vino, pomaže kod holesterola i ugrušavanja krvi, pojavu srčanih bolesti, ali i neuroloških poremećaja kao što su Parkinsonova bolest i Alchajmer.

Recept za kupinovo vino:

Potrebno je:

– 5kg kupina

– 1,5kg šećera

Priprema:

Očišćene i oprane kupine stavite u veću posudu, zatim ih dobro izgnječite rukama i dodajte šecer. Nemojte ih napuniti do vrha, ostavite odprilike 3 prsta jer će uskoro započeti vrenje. Posudu prekrijte gazom i stavite na hladnije mjesto.

Neka odstoji nedjelju dana. Nakon toga pojaviće se gustiš (komina) koju treba odstraniti sa površine kašikom, a vino procijedite kroz gazu. Staviti vino opet u posudu i ostavit još nedjelju dana.

Tada pažljivo opet ocijeditite vino od taloga i pretočite u litarske staklene flaše. Povezati boce gazom (ne stavljajte čep jer bi boca pukla). Čuvati na hladnom mjestu i nakon mjesec dana možete staviti čepove.

Primjena:

Piti ujutru na prazan stomak ili uveče prije odlaska na spavanje. U zdravstvene svrhe dovoljna je dnevna doza od 0,5dl do 1dl (pola čaše) ovog napitka u dužem vremenskom periodu oko 2-3 meseca. Posebno se odnosi na poboljšanje krvne slike.