Home Zdravlje KOD SRČANIH BLOKADA: Pijete samo jedan gutljaj ovog napitka dnevno…

KOD SRČANIH BLOKADA: Pijete samo jedan gutljaj ovog napitka dnevno…

301
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pijete samo jedan gutljaj ovog napitka dnevno…

Ovo je jedan iz naroda preventivni prirodni recept koji možete primjenjivati kako biste spriječili nastanak srčanih blokada i oboljenja. Ovaj recept za srce vjeruje se da je star preko 800 godina, a pravi se na brz i jednostavan način.

Recept se pokazao uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, uslijed stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pectoris.

Sastojci potrebni za pripremu recepta su:

– 10 svježih stabljika peršuna (bez korijena)

– 1 litar domaćeg crnog ili bijelog vina

– dvije kašike vinskog octa

– 300g prirodnog meda

Priprema:

Deset svježih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litru čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog octa. Kuhajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da pjeni).

Poslije, kada se ohladilo, dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i dobro sve miješajte dok se med ne istopi. Dobijeno vino procijedite i stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.

Primjena:

Napitak se koristi svakodnevno. Svaki dan, ujutro na prazan želudac popiti jednu kašiku ovog napitka. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period da bi osjetili neko olakšanje.