Home Zdravlje RECEPT STAR HILJADAMA GODINA: Uzima se samo jednom godišnje jer je izuzetno...

RECEPT STAR HILJADAMA GODINA: Uzima se samo jednom godišnje jer je izuzetno jak…

225
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Uzima se samo jednom godišnje jer je izuzetno jak…

Mnogi eksperti su ga proučavali i došli do zaključka da je ovo zaista moćan recept. Glavni sastojak je bijeli luk – jedna od najzdravijih namirnica koje postoje. On pomaže kod visokog i niskog pritiska, povišenog holesterola, srčanog udara, ateroskleroze, slabe cirkulacije i koronarnih bolesti srca.

Naučno je dokazano da alicin, aktivni sastojak iz bijelog luka, može da ima dobar efekat na enzime i da pomogne kod visokog pritiska. Takođe, bijeli luk ima moć da opusti krvne sudove i spriječi proizvodnju angiotenzina, peptidnog hormona koji utiče na pojavu hronične hipertenzije.

ČUVENI RECEPT:

Sastojci:

– 200ml 95% alkohola ili ruma (ako koristite alkohol, uzmite onaj koji ne sadrži metanol ili benzalkonijum hlorid)

– 350g bijelog luka

Priprema:

Oljuštite bijeli luk, izgnječite ga viljuškom i prelijte alkoholom (možete ga čak ubaciti i neoljuštenog i neizgnječenog). Prespite mješavinu u sterilisanu staklenu bocu i ostavite da stoji 10 dana. Nakon toga, ocijedite tečnost iz flaše i ponovo je sipajte natrag u bocu. Čuvajte u frižideru.

Primjena:

U čašu vode dodajte samo jednu kap mješavine i pijte prije doručka ili ručka. Uveče pred spavanje, dodajte 2-3 kapi u čašu vode, popijte i lezite.

Napomena:

Od navedene količine sastojaka, imat ćete tinkturu oko 12 dana i to je za jednu godinu sasvim dovoljno.