Home Zdravlje PREKO KOŽE ULAZI U KRVOTOK: Pravilna upotreba crvenog luka može napraviti čudo...

PREKO KOŽE ULAZI U KRVOTOK: Pravilna upotreba crvenog luka može napraviti čudo za zdravlje…

196
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pravilna upotreba crvenog luka može napraviti čudo za zdravlje…

Crveni luk ima antibakterijska svojstva, a fosforna kiselina iz crvenog luka preko kože ulazi u krvotok.

Ljudi sve više pribjegavaju receptima narodne medicine kako bi osnažili imunološki sistem ili pomogli kod nekih zdravstvenih problema.

Na našim stopalima nalaze se tačke koje imaju moćno i direktno djelovanje na unutrašnje organe, smatra drevna kineska medicina.

Tijelo se prirodno regeneriše tokom noći, a dodatno može pomoći ako odlučite da upotrijebite crveni luk.

Pravilna upotreba crvenog luka:

Ogulite crveni luk i narežite ga na kolutiće. Stavite ih na stopala i navucite čarape kako bi kolutići ostali na koži. Crveni luk ima antibakterijska svojstva, a fosforna kiselina iz crvenog luka preko kože ulazi u krvotok i podstiče pročišćavanje krvi, cirkulaciju te time općenito ima blagonaklono dejstvo na zdravlje.

Dobrobiti:

Sastojci u crvenom luku imaju i antifungalno dejstvo pa ćete redovnom upotrebom crvenog luka na stopalima ili njegovom konzumacijom osnažiti svoj imunološki sistem i pomoći u borbi protiv raznih upala.

Zbog svog intenzivnog mirisa, ne bi nam palo na pamet da narezani crveni luk držimo, na primjer, u spavaćoj sobi, ali svakako ne bi trebalo da odbacite tu ideju jer će crveni luk pročistiti vazduh u prostoriji, “očistiti” ga od toksina i virusa dok vi spavate.

Luk će apsorbovati sve nečistoće, pa nemojte ponovo da ga koristite, već ga bacite pa sljedeće noći uzmite svjež.