Home Zdravlje SAMO DVA SASTOJKA: Prirodni recept za zubobolju koji momentalno djeluje…

SAMO DVA SASTOJKA: Prirodni recept za zubobolju koji momentalno djeluje…

251
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Prirodni recept za zubobolju koji momentalno djeluje…

Ovaj prirodni recept za zubobolju u narodu kažu da deluje momentalno. Napravite ga sami, od samo dva sastojka koje imate u kući.

Saznajte o čemu se radi:

Svako ko je ikada doživeo zubobolju zna kako je to gadan bol, a da li ste se nekad zapitali kako uopšte dolazi do toga?

Bol u zubu se javlja iz različitih razloga, ali u svakom od tih slučajeva dolazi do upale zubne pulpe, odnosno unutrašnjeg sloja zuba.

Do te upale može doći iz brojnih razloga – karijes, kamenac, napukla plomba, povreda, infekcija. Šta god da je uzrok, bol se javlja tek kad se pulpa upali, a za to postoji odličan prirodni recept.

Naravno, kad vas boli zub, morate kod zubara, ali ovaj prirodni recept je odličan za prvu pomoć. Magični recept ima samo dva sastojka – karanfilić u prahu i kokosovo ulje.

Sve što treba da uradite jeste da pomešate ta dva i nanesete na zub i desni gde osećate bol (nekoliko puta dnevno).

Kako ovo radi:

Kokosovo ulje ima antibakterijska svojstva, ali u ovom slučaju je samo baza, a tajna je u karanfiliću, odnosno supstanci koju sadrži, a zove se – eugenol.

Eugenol je organsko jedinjenje koje sadrži 10 atoma ugljenika i deluje kao prirodni anestetik. Ima ga i u drugim biljkama kao što je cimet, lovor ili bosiljak, ali nijedna od njih ne sadrži, ni blizu, toliku količinu eugenola.