Home Zdravlje ČIŠĆENJE ORGANIZMA U ROKU OD PET MINUTA: Ukusni napitak po receptu poznatog...

ČIŠĆENJE ORGANIZMA U ROKU OD PET MINUTA: Ukusni napitak po receptu poznatog doktora…

4678
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Ukusni napitak po receptu poznatog doktora…

U pitanju je šejk ili smuti, možete da ga nazovete kako god hoćete. Idealan način da pročistite svoj organizam od stresne nedelje na poslu ili loše ishrane koja je prouzrokovana žurbom i prezaposlenošću. Zato papir u ruke i pribilježite ovaj recept koji sam čuo od doktora Fuhrmana, autora mnogih knjiga o zdravlju i zdravoj ishrani, a prilagodio ga nama i našem podneblju.

Sastojci:

– NAR – dva cjeđena nara srednje veličine.

Najmoćniji antioksidans među voćem:

– pomaže kod krvnog pritiska

– pomaže kod holesterola

– štiti zidove krvnih sudova od ojave aterosklerotskog plaka

– sprječava pojavu osteoporoze

– djeluje pozitivno kod osoba koje pate od depresije

– BOROVNICE, KUPINE, MALINE, JAGODE – Jedno pakovanje smrznutog voća, 250g, mix crvenog voća, kombinacija borovnice, maline, kupine, jagode.

– LAN – Dvije kafene kašičice sjemenki lana.

– AVOKADO – U originalnom receptu se nalazi pola avokada, njegovi benefiti su neosporni, ali ga je teže naći kod nas, pa sam kao zamjenu ubacio pola banane.

– MED – Jedna velika supena kašika meda.

– ŠPINAT – U originalnom receptu je stavljeno nekoliko listova špinata. U suštini ne morate stavljati, a ako želite možete staviti ili malo svježeg kupusa ili celera ili špinata. Neće puno uticati na ukus, a svakako da će se moć samog šejka povećati.

– JOGURT – Pola čaše nekog voćnog jogurta, mlijeka bez laktoze ili pirinčane vode učiniće da se ovaj zdravi miks lakše pije.

Priprema:

Sve sastojke staviti u blender i za nekih 3-4 minuta imat ćete najmanje dvije velike čaše izvanrednog pića, fantastičnog ukusa poslije čega će vaš organizam reći jedno veliko HVALA.