Home Zdravlje PRODISAĆETE I IZBACITI SVE VIRUSE IZ ORGANIZMA: Kašalj će jednostavno nestati…

PRODISAĆETE I IZBACITI SVE VIRUSE IZ ORGANIZMA: Kašalj će jednostavno nestati…

2289
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Kašalj će jednostavno nestati…

Ovaj prirodni recept umiruje kašalj, curenje iz nosa, upalu grla i smiruje simptome mnogih drugih upalnih stanja. Luk je veoma hranjiva i zdrava namirnica. U sebi sadrži sumporna jedinjenja, pektin i glukokinine sa antibakterijskim dejstvom.

Takođe bogat je izvor folne kiseline, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, hroma, gvožđa, dijetalnih vlakana i joda koji imaju antiinflamatora i antivirusna svojstva.

Međutim, sastav luka, koji ga čini toliko zdravim je sadržaj vitamina A, B1, B2, PP, C i fitoncida, koji čine moćnu kombinaciju kada je odbrana vašeg organizma u pitanju.

Vitamin A pomaže u održavanju pravilnog funkcionisanja imunog sistema i zajedno sa vitaminom B2 osigurava pravilno funkcionisanje sluznice i disajnih puteva.

Vitamin C pojačava imunološki odgovor organizma, skraćuje trajanje prehlade i podstiče rast i efikasnost imunoloških ćelija, a podstiče i povećanje količine interferona, koji ima antivirusno dejstvo. Fitocide karakterišu snažna antibakterijska svojstva, oni onemogućavaju razvoj i širenje virusa u organizmu.

Sirup od luka je vrlo jednostavan za pripremu, jeftin je, zdrav i može se davati i odraslima i deci. Preporučuje se kod kašlja, smanjenja mukusa (količine sluzi akumulirane u disajnim organima), smanjenja telesne temperature i drugih upalnih procesa, posebno gornjih i donjih respiratornih puteva. Luk ubrzava i cirkulaciju, čime pospešuje znojenje i izbacivanje toksina i virusa iz organizma.

Recept za sirup od luka:

– 1 glavica velikog crvenog luka

– 2-3 kašike šećera ili meda

Priprema i primena:

Isecite luk na manje kockice i dodajte šećer ili med. Ostavite da stoji poklopljeno nekoliko sati. Nakon 3-4 sata procedite 4-5 ml sirupa. Najbolje je svaki dan praviti novi sirup, jer od stajanja nestaju nutritivne vrednosti.

Sirupu od luka možete dodati i čen izgnječenog belog luka, koji će pružiti dodatnu pomoć u borbi protiv virusa i bakterija. Sirup konzumirajte tri puta dnevno po jednu kašiku (5ml).