Home Zdravlje IMA MOĆ LIMUNSKE KISELINE: Pomaže kod osunčanog tena, pora, ožiljaka, akni…

IMA MOĆ LIMUNSKE KISELINE: Pomaže kod osunčanog tena, pora, ožiljaka, akni…

146
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomaže kod osunčanog tena, pora, ožiljaka, akni…

Sirće, verovali ili ne, nije od značaja samo u kuhinji, već je jedan od najboljih prirodnih kozmetičkih sastojaka koji nam je na raspolaganju.

Pored toga, sirće je jeftino i lako dostupno. Upotreba sirćeta na vašem licu je sigurna, s obzirom da je to prirodni proizvod.

Međutim, ako želite najbolje rezultate, moraćete da ga koristite na pravi način. Jedano od najpoznatijih kozmetičkih prednosti sirćeta je da je ono fantastičan adstringent.

Sirće je prirodni adstringent koji pomaže u zatvaranju pora. Nakon čišćenja lica, nežno ga obrišite tuferom umočenim u jabukovo sirće.

Pomaže kod osunčanog tena:

Sirće je takođe poznato kao sredstvo koje pomaže kod osunčanog tena. Ima moć limunske kiseline, pa zbog toga pomaže u uklanjanju boje.

Nakon što se vratite sa sunčanja, umočite vatu u sirće i obrišite lice. Možete dodati malo soka od paradajza u sirće kako bi ovo sredstvo bilo što delotvornije.

Pomaže kod akni:

Sirće je definitivno čistač. Jedna od glavnih koristi sirćeta na licu je da pomaže kod akni. S obzirom na to da je sirće citrus po prirodi, ima sposobnost da ubije loše bakterije na koži.

Pomešajte sirće sa uljem sandalovine i stavite na lice. Ova maska sa sirćetom je izuzetno delotvorna kod akni i ožiljaka.