Home Zdravlje NARODNI RECEPT: Ako vas muči kašalj, bronhitis ili astma obavezno probajte ovaj...

NARODNI RECEPT: Ako vas muči kašalj, bronhitis ili astma obavezno probajte ovaj pripravak…

158
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Ako vas muči kašalj, bronhitis ili astma obavezno probajte ovaj pripravak…

U slučaju da pripadate skupini ljudi koji imaju probleme sa plućima, poput astme, bronhitisa ili nekih problema sa kašljem, preporučujemo vam da isprobate ovaj prirodni recept za navedene bolesti.

Prenosimo vam narodni pripravak protiv spomenutih problema, posebno astme kako plućne tako i srčane. Recept su pripremale u različitim varijacijama još davno nekada i naše bake, a prema mnogim iskustvima, znale su što rade.

Evo što vam je potrebno za pripremu:

– pola kilograma crvenog luka

– pola kilograma šećera

– 2 limuna

– 1.5 litra vode

– 7 velikih žlica domaćeg meda

Priprema:

Šećer u metalnoj zdjeli polako zagrijte i miješajte dok ne porumeni. U istopljeni šećer dodajte isjeckani luk, kratko ga propržite i dodajte vodu. Sve skupa kuhajte da voda vrije na umjerenoj temperaturi dok ne ispari trećina sadržaja vode.

Nakon toga pustite da se ohladi, pa dodajte sok od 2 iscijeđena limuna i med te sve dobro miješajte da se potpuno ujednači. Ostavite da odstoji, a nakon toga smjesu procijedite od komadića luka i pohranite u staklenu bocu.

Primjena:

Potrebno je koristiti 1 jušnu žlicu napitka prije svakog obroka dok se kompletna količina ne potroši. Po potrebi napravite novu mješavinu i ponavljajte postupak dok se pluća ne oporave. Djeca uzimaju male žličice napitka prije svakog obroka.