Home Zdravlje MJEŠAVINA MEDA I POLENA: Recept koji vam može promijeniti život ukoliko ga...

MJEŠAVINA MEDA I POLENA: Recept koji vam može promijeniti život ukoliko ga budete redovno konzumirali…

143
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Recept koji vam može promijeniti život ukoliko ga budete redovno konzumirali…

Zvuči kao bajka, ali nije. Oslobodite se predrasuda i što prije započnite sa ovom metodom jačanja imuniteta. O zdravim svojstvima meda se priča još od davnina.

Ako mu dodate i polen, dobili ste nevjerovatnu mješavinu koja će vam promijeniti život ukoliko je budete svakodnevno konzumirali.

Polen sadrži preko 250 supstanci koje su vašem tijelu potrebne kako bi normalno funkcionisalo. Dejstvo polena je istinska blagodat za čitav organizam.

On uspješno pomaže jačanju imunog sistema, reguliše probavni trakt, čisti krv, regeneriše jetru, pomaže bolesnima od hepatitisa, pomaže kod hipertenzije, ali pomaže i kod holesterola i povoljno utiče na nervni sistem.

Dnevna doza za odraslog čovjeka je samo jedna kašičica, a djeca mogu da konzumiraju pola. Jednostavno uveče pred spavanje sipajte u jednu čašu vode malu kašičicu polena.

Ostavite da prenoći a ujutru dodajte par kapi limuna i popijte na prazan stomak. Bilo bi dobro da ništa ne konzumirate narednih dvadesetak minuta.

Takođe, možete da napravite izuzetno zdravu mješavinu od polena i meda. Jednostavno pomiješajte ove dvije namirnice u proporcijama 1:3 i konzumirajte na prazan stomak 3 puta dnevno po supenu kašiku. Djeca neka konzumiraju dva puta dnevno po jednu kašičicu.

Naravno, ukoliko ne povedete računa i o svojim ostalim životnim navikama, ova mješavina neće biti dovoljna da djeluje inezitetom na vaš imuni sistem kako možda vi očekujete.

Izbjegavajte bijeli šećer, bijeli pirinač, bijelo brašno i so, smanjite unost industijskog šećera (slatkiše pravite sami) i redovno vježbajte. Ili bar šetajte 3-5 kilometara dnevno.

Ovo zaista nije veliko odricanje, a vaš život može promeniti iz korjena. Obavezno reducirajte i svoje dnevne obroke.