Home Vijesti SRBIJA UZVRAĆA UDARAC HRVATSKOJ: “Svi hrvatski zvaničnici od danas…”

SRBIJA UZVRAĆA UDARAC HRVATSKOJ: “Svi hrvatski zvaničnici od danas…”

288
0
Aleksandar Vulin, Aleksandar Vucic,
Aleksandar Vulin, Aleksandar Vucic,

“Svi hrvatski zvaničnici od danas…”

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin najavio je da će od danas svi zvaničnici hrvatske države, svi nositelji službenih ili diplomatskih pasoša, morati posebno najaviti i obrazložiti svoju posjetu ili prolazak kroz Srbiju i bit će stavljeni u posebni režim kontrole, prenijela je beogradska agencija Tanjug.

“Od danas svi zvaničnici hrvatske države, svi nositelji službenih ili diplomatskih pasoša morat će posebno najaviti i obrazložiti svoj posjet ili prolazak kroz Srbiju i bit će stavljeni na poseban režim kontrole”, izjavio je ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin komentirajući odluku hrvatske vlade da zabrani predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno posjeti Jasenovac.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je danas privatno posjetiti Jasenovac i Pakrac, no hrvatske vlasti neće mu dopustiti ulazak u zemlju.

Informaciju su pustili iz Plenkovićeve vlade. Izvori iz vlade rekli su da je Vučić kontaktirao predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatni posjet Jasenovcu, odnosno spomen-području na kojem se u vrijeme NDH nalazio ustaški koncentracijski logor u kojem su stradali brojni Srbi u Drugom svjetskom ratu.

Pozvao je Pupovca da mu se pridruži i rekao da, ako smatra da je potrebno, o njegovu posjetu obavijesti hrvatsku vladu, što je Pupovac i učinio, a u vladi su ostali konsternirani načinom na koji je srpski predsjednik planirao napraviti kaos u Hrvatskoj.

Bez službene obavijesti hrvatskim vlastima, bez koordinacije s ambasadom, Vučić je htio prijeći granicu iz Bosne i Hercegovine, odnosno njezina entiteta Republike Srpske, i doći oko 11 sati u Jasenovac, a potom oko 14 sati i u Pakrac.

Izvor: net