Home VIP LIJEK NAŠIH BAKA: Za liječenje astme, bronhitisa, kašlja i problema sa plućima…

LIJEK NAŠIH BAKA: Za liječenje astme, bronhitisa, kašlja i problema sa plućima…

578
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Za liječenje astme, bronhitisa, kašlja i problema sa plućima…

Mnogi ljudi imaju različite probleme s plućima, a najčešći su astma, bronhitis te različiti oblici kašlja. Problemi s plućima mogu biti uzrokovani kako infekcijama, tako i različitim drugim stanjima, alergijama te naravno pušenjem. Prenosimo vam u narodu poznati lijek protiv ovih problema, posebno astme kako plućne tako i srčane. Lijek su pripremale u različitim varijacijama još naše bake, a prema mnogim iskustvima, znale su što rade.

Evo što vam je potrebno i kako se priprema:

– pola kilograma crvenog luka

– pola kilograma šećera

– 2 limuna

– 1,5 litre vode

– 7 velikih žlica domaćeg meda

Priprema:

Šećer u metalnoj zdjeli umjereno zagrijavamo i miješamo dok ne porumeni, dodamo sitno isjeckani luk, kratko propržimo i dodamo vodu. Sve skupa kuhamo da voda vrije na umjerenoj temperaturi dok ne ispari 1/3 vode. Potom pustimo da se ohladi, dodamo sok od 2 iscijeđena limuna i med te sve dobro miješamo da se potpuno ujednači. Ostavimo da odstoji, a zatim smjesu procijedimo (od komadića luka) i pohranimo u staklenu bocu.

Primjena:

Potrebno je koristiti 1 jušnu žlicu napitka prije svakog obroka dok se kompletna količina ne potroši. Po potrebi napravite novu mješavinu i ponavljajte postupak dok se pluća ne izliječe. Djeca uzimaju male žličice napitka prije svakog obroka. Obavezno imajte na umu da niste alergični na crveni luk.

Izvor: net