Home Zdravlje ZA MUŠKI ZDRAVSTVENI PROBLEM: Prirodni dar za zdravlje prostate…

ZA MUŠKI ZDRAVSTVENI PROBLEM: Prirodni dar za zdravlje prostate…

269
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Vrbovica kao čaj i najbolji prirodni dar za pomoć kod zdravlja prostate… 

Jedan od najvećih zdravstvenih problema sa kojima se muškarci susreću od pamtivijeka u svim dijelovima svijeta predstavljaju tegobe sa prostatom. One mogu biti različite naravi, jačine i oblika.

Skoro svaki drugi muškarac stariji od 45 godina već je imao problema sa prostatom a velika je vjerovatnoća da će ih svi doživjeti ukoliko dočekaju poznu starost. U zadnje vrijeme ta granica starosti u kojoj se muškarci susreću sa ovim problemom sve se više pomjera.

Što se prirodnih odgovora na ovo stanja tiče njihov izbor nije prevelik. Najzastupljenije je korištenje soka i čaja od brusnice te sjemenki i ulja od bundave. Ipak ovdje ćemo vas upoznati sa još jednim prirodnim darom za zdravlje prostate.

Radi se o travi pod nazivom vrbovica ili svilovina (Epilobium parviflorum). Biljka uspjeva u našim krajevima a možete je pronaći i kod većine travara ili čak prodavaca bilja na tržnicama i pijacama u svim zemljama jugoistočne Evrope.

Recept:

Pronađite vrbovicu, postoji više vrsta a kao korisne za prostatu mogu se koristiti:

Ružičata vrbovica (Epilobium roseum), sitnocvjeta vrbovica ( Epilobium parviflorium), planinska vrbovica (Epilobium montanum), tamnozelena vrbovica (Epilobium obscurum), brežuljkasta vrbovica (Epilobium collinum), alpska vrbovica (Epilobium anagallidifolium) te močvarna i šljunkovita vrbovica.

Priprema:

Punu čajnu kašiku osušene ili svježe biljke poparite u 2dl vrele vode. Ostavite da odstoji 5-10 minuta, izvadite travu a čaj popijte.

Primjena:

Čaj se pije dva puta na dan i to ujutro na tašte i navečer pred spavanje. Čaj pijete koliko je potrebno ali najmanje nekoliko sedmica. Prve rezultate poboljšanja stanja možete očekivati u prvom ili drugom mjesecu nakon početka upotrebe ove biljke. Čaj se koristi kod svih problema sa prostatom i daje odlične rezultate. Napominjemo da vrbovica nije lijek za prostatu nego da može pomoći kod ovih tegoba.

Interesantno je napomenuti da se vrbovica kao čaj koristi za zdravlje prostate na svim kontinentima, kulturama i jezicima što dovoljno govori o njenoj univerzalnoj prepoznatljivosti i uspjehu.

Izvor: net