Home Zdravlje RECEPT OD KURKUME: Napitak koji u potpunosti čisti pluća od otrova i...

RECEPT OD KURKUME: Napitak koji u potpunosti čisti pluća od otrova i toksina…

422
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Napitak koji u potpunosti čisti pluća od otrova i toksina…

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća vrlo vjerojatno su krcata toksinima iz cigareta. Da biste ih pročistili koristiće vam ovaj napitak ljekovitih svojstava napravljen od tri biljna snagatora: đumbira, crvenog luka i kurkume.

Đumbir:

Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiraju suvišne sluzi u plućima.

Crveni luk:

Luk, kao i češnjak, ima jako zdrava svojstva što znači da je odličan suborac kod mnogih lakših upala. Posebno je učinkovit u sprečavanju raznih bolesti dišnog sustava.

Kurkuma:

Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna i antibakterijska svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba:

– 400 grama crvenog luka

– 1 litra vode

– 400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup)

– 2 žlice kurkume

– korijen đumbira veličine palca

Priprema:

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkum te smanjite vatru na laganu temperaturu. Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenku. Kada se potpuno ohladi stavite je u hladnjak i ondje držite cijelo vrijeme.

Primjena:

Uzmite dvije žlice eliksira ujutro na tašte te navečer dva sata poslije obroka.