Home Zdravlje RECEPT STAR PREKO DVIJE HILJADE GODINA: Koristi se za trigliceride, holesterol te...

RECEPT STAR PREKO DVIJE HILJADE GODINA: Koristi se za trigliceride, holesterol te masne naslage na krvnim sudovima…

191
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Koristi se za trigliceride, holesterol te masne naslage na krvnim sudovima…

Recept za ovaj tibetanski melem pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama. Pretpostavlja se da je zapisan prije više od 2 000 godina, a koristi se protiv triglicerida, holesterola i krečnih naslaga na krvnim sudovima.

Pored toga što uspješno čisti krvne sudove, ovaj stari tibetanski recept poboljšava elastičnost krvnih sudova (sprječava pucanje krvnih sudova, a samim tim i izliv krvi), sprječava infarkt srca, mozga i anginu pektoris. Zatim, popravlja vid i podmlađuje organizam.

Sastojci:

– 300 grama bijelog luka

– 1 kilogram limuna sa korom

– 1,5l vode

Priprema: 

300 grama bijelog luka sitno samljeti. Nakon toga staviti da proključa 1,5l vode, a onda smanjiti vatru i dodati samljeveni bijeli luk pa poklopiti sud. Isključivo na laganoj vatri ovu smjesu kuhati 14-15 minuta (nikako duže od toga). Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi. Samljeti jedan kilogram limuna sa koram i dodati ohlađenoj smjesi te sve dobro ručno izmiješati. Sada je gotov tibetanski melem koji treba sipati i čuvati u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).

Primjena:

Ovu smjesu uzimati na prazan stomak svakoga jutra i to 0.5 dl tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana, a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom smjese.

Napomena:

Strogo se pridržavati dnevne doze ove smjese i pauze od 10 dana između dvije terapije. Zdrave osobe koje se odluče da smjesu uzimaju radi poboljšanja opšteg stanja organizma neka primenjuju samo jednu do dvije terapije godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 mjeseci.