Home Zdravlje POSEBAN PRIRODNI RECEPT: Koristi se kod bolova u zglobovima i artritisa…

POSEBAN PRIRODNI RECEPT: Koristi se kod bolova u zglobovima i artritisa…

198
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Koristi se kod bolova u zglobovima i artritisa…

Artritis je upalna bolest koja najćešće zahvata zglobove, odnosno smatra se upalom zglobova. Bolest je češća kako ljudi zalaze u godine. Artritis kao upala zglobova najčešće se manifestuje kroz bolove i otežano pokretanje različitih zgolobova od prstiju, ruku i nogu, vrata, koljena, bolova u kičmi ili istovremeno na više spomenutih mjesta.

Ovdje ćemo vas upoznati sa prirodnim receptom protiv navedenog stanja, koji se munjevito širi svijetom zbog jednostavnosti, lake dostupnosi i rezultata koji se sa njim postižu. Čak je i čuveni američki ljekar Dr Oz u svom medicinskom show programu predstavio ovaj prirodni recept.

I vi jednostavno možete napraviti ovaj prirodni pripravak:

Potrebni su vam pola kile sušenih grožđica i litra Gina (Džin – alkoholno piće koje se pravi od bobica smreke). Ono što je jedna od tajni recepta je u stvari sadržaj Gina: morate nabaviti Dry Gin bilo kojeg proizvođača koji se pravi od smrekinih bobica. Na etiketi ćete to lako provjeriti. Bitno je da Gin ne bude vještački napravljen znači isključivo priodno napravljeni Gin od smrekinih bobica a radi se o Dry Ginu.

Priprema i primjena:

Uzmite veliku staklenu teglu, napunite je grožđicama i prelijte sa ginom. Ostavite da odstoji 10 dana. Nakon toga počinjete sa uzimanjem i to svako jutro ili navečer po 10 grožđica. Proceduru nastavljate dok ne potrošite kompletnu količinu. Pola kile grožđica dovoljno je za mjesec dana korištenja.

Važno:

Kako nas često čitatelji pitaju mogu li u receptima alkohol zamjeniti sirćetom to u ovom slučaju to nije moguće. Gin koji je alkoholno piće pravi se destilacijom bobica smreke i kao takav se mora koristiti za ovaj recept.

U njemu se krije tajna recepta jer grožđice natopljene u gin sadrže velike količine terpentina koji u stvari aktivno smiruje upale. Osim toga ova kombinacija sadrži jako velike količine antioksidansa, B vitamina, minerala, željeza, kalija i kalcija.

Količina koju smo dali kao omjer nije fiksna odnosno možete napraviti mjeru sami prema raspoloživoj količini sastojaka ali je bitno da grožđice budu prekrivene ginom i tako odstoje 10 dana. Recept je potrebno koristiti svakodnevno sve dok vam ne bude lakše.

Ukoliko imate probleme sa koljenima, leđima, prstima, laktovima ili bilo kojim drugom zglobnom mjestu vašeg tijela a koji bi mogli biti uzrokovani upalnim procesima vrijedi da pokušate barem jednomjesečnu terapiju ovim prirodnim receptom.