Home Zdravlje RECEPT PROTIV EŠERIHIJE KOLI: Pomaže i kod upale prostate, oticanja nogu, reumatizma,...

RECEPT PROTIV EŠERIHIJE KOLI: Pomaže i kod upale prostate, oticanja nogu, reumatizma, kostobolje…

164
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomaže i kod upale prostate, oticanja nogu, reumatizma, kostobolje…

Kombinacija limuna i peršuna, dodatkom meda i maslinovog ulja, postaje odličan recept protiv bakterija, naročito Ešerihije koli. Peršun je prava riznica zdravlja, koja se krije u njegovom korenu i listovima. Ovaj recept može da pomogne i kod upale prostate, oticanja nogu, reumatizma, kostobolje, debljine, angine pektoris.

U starom Egiptu peršunom su tretirali bubrege i mokraćne puteve. Limun je još jedna od biljaka koju su Egipćani koristili u medicini. Dve najpoznatije zdravstvene koristi limuna su jako antibakterijsko i antivirusno delovanje.

Iskustva sa korišćenjem ovog prirodnog recepta su veoma pozitivna. Pacijenti koji su se godinama borili sa dosadnom E.coli, tek nakon upotrebe ovog prirodnog recepta, uspeli su da sebi značajno pomognu kod ove dosadne bakterije. Ponekad su velike tajne skrivene u najjednostavnijim sastojcima. Ovo je jedna od takvih.

Potrebni sastojci:

– 250g korena peršuna

– 250g limuna s korom

– 250g meda

– 2dl maslinovog ulja

Priprema:

Med nabavite kod pravog i proverenog pčelara. Limun treba dobro oprati. Najbolje je da koristite domaći limun, koji nije hemijski tretiran. Ukoliko limun kupujete u prodavnici, zbog pesticida, dobro bi bilo da ga pre upotrebe držite par sati u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone.

Izvadite limun iz vode i osušite ga, a potom presecite na pola. Odstranite koštice. Koren peršuna je potrebno dobro oprati. Misli se na običan, sveži peršun koji se uzgaja u bašti. U blender zajedno stavite limun, peršun, med, maslinovo ulje i dobro izmiksajte. Ako nemate blender, limun možete da isitnite i u mašini za mlevenje mesa. Dobićete kašastu masu, koja može da stane u staklenu teglu od 250g. Čuvati u frižideru.

Primjena:

Uzimati po jednu kašiku pre doručka i večere. S obzirom na to da se u ovom receptu nalaze sve sami prirodni sastojci, mogu da ga uzimaju i trudnice i mala deca, s tim što deci treba davati malu, a ne veliku kašiku smjese.