Home Zdravlje RECEPT STAR 5 000 GODINA: Pomaže kod bolesti pluća, reume, gastritisa, sinusa,...

RECEPT STAR 5 000 GODINA: Pomaže kod bolesti pluća, reume, gastritisa, sinusa, atritisa…

182
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomaže kod bolesti pluća, reume, gastritisa, sinusa, atritisa…

Ono što je super u ovom receptu je upravo to da se bijeli luk neće ni osjetiti. Ovaj recept dokazano može pomoći, ali morate biti pažljivi sa njim jer je veoma jak i koristi se samo jednom u 5 godina!

Naime, davne 972. godine, jedan monah u tibetanskom manastiru pronašao je nevjerovatan recept, star čak 5.000 godina! Svi znamo da bijeli luk ima snažno antibakterijsko dejstvo, a odličan je u suzbijanju virusa, gljivica i parazita tako da je on glavni sastojak u receptu.

RECEPT:

Potrebno je:

– 350g bijelog luka

– 200ml 95-procentnog alkohola ili ruma

Ako izaberete alkohol, vodite računa da ni slučajno ne sadrži metanol ili Benzalkonijum-hlorid.

PRIPREMA:

Odvojite čenove bijelog luka i očistite. Pomješajte sa alkoholom i sipajte u staklenu flašu. Nakon 10 dana procijedite, pa vratite u flašu i ostavite da ostoji u frižideru 2 dana.

KONZUMACIJA:

Pije se najviše 12 dana i to sipajući odrećeni broj kapi u čašu vode prije doručka, ručka i večere. Prvog dana stavite jednu kap prije doručka, dvije prije ručka i tri prije večere.

Vjeruje se da ova tečnost može pomoći kod bolesti pluća, impotencije, sinusa, atritisa, reume, gastritisa, hemoroida, mršavljenja te ubrzava metabolizam, tako da nema razloga da ga ne napravite i pomognete svom organizmu da bude zdravo i zaštićeno od bolesti.