Home Zdravlje NAPRAVITE ULJE OD LJUTIH PAPRIČICA: Pomaže kod reume i bolova u zglobovima…

NAPRAVITE ULJE OD LJUTIH PAPRIČICA: Pomaže kod reume i bolova u zglobovima…

161
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomaže kod reume i bolova u zglobovima…

Bolovi u zglobovima mogu da budu veoma neprijatni i mučni, pa predlažemo da isprobate ovaj prirodni recept za reumatizam koji pojačava cirkulaciju krvi i ublažava simptome bolesti.

Ulje koje pomaže kod reumatskih bolova se pravi od ljute crvene paprike i veoma je efikasno kod reumatizma i bolova u zglobovima. Ulje od ljutih papričica širi kapilare, povećava cirkulaciju krvi u površinskim delovima kože, pojačava metabolizam i utiče na aktiviranje regenerativnih procesa u koži.

Sastojci za pripremu ulja:

– 10 svježih crvenih ljutih papričica

– 2 čaše maslinovog ulja

– tegla od jednog litra

Priprema:

Operite paprike i isjecite stabljike iz njih. Ubacite oprane papričice u čistu staklenu teglu i prelijte uljem. Ostavite da stoji na tamnom mjestu. Nakon 7 dana vaš melem je spreman i držite ga u frižideru.

Primena:

Kada počinjete sa primjenom ovog tretmana, utrljavajte ulje u kožu nekoliko puta dnevno, kada imate bolove u zglobovima ili drugim delovima tela. Nakon utrljavanja, navucite tople čarape ili hulahopke, ako imate bolove u stopalima. Utopljavajte i druge dijelove tijela u zavisnosti od mjesta koje vas boli ruke, vrat ili leđa.

Nakon nanošenja ulja, osjetićete zagrijavanje i peckanje na koži, ali to je podnošljivo, čak i prijatno, i ne izaziva opekotine. Vremenom možete smanjiti učestalost primene ulja. Posle mesec ili dva, postupak se može primenjivati jednom nedeljno, na primer, ako ponekad osetite bol u zglobovima zbog promjene vremenskih uslova.