Home Zdravlje ZDRAVSTVENE DOBROBITI KURKUME: Najefikasnije sredstvo za smanjenje upala u tijelu…

ZDRAVSTVENE DOBROBITI KURKUME: Najefikasnije sredstvo za smanjenje upala u tijelu…

130
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Najefikasnije sredstvo za smanjenje upala u tijelu…

Kurkuma je postala broj 1 svih zdravih biljaka na svijetu! Ona pruža toliko širok raspon zdravstvenih prednosti da je to jednostavno zapanjujuće! Kurkuma sadrži kurkumin, identificiran kao osnovni aktivni sastojak, koji postiže više od 150 potencijalno terapijskih djelatnosti, a uključuje antioksidativna i protuupalna svojstva.

Ne postoji niti jedan drugi prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume! Ali morate osigurati da moćnu kurkumu vaše tijelo koristi ispravno. U tu svrhu morate naučiti kako je konzumirati.

Kao prvo, nabavite kurkumu eko uzgoja u prahu, lako se nalazi i lako se dozira. Ne morate se zamarati sa svježim korijenom kojeg se u zadnje vrijeme može kupiti u bio trgovinama. On sliči đumbiru (đinđeru) i slično se i priprema (ista biljna porodica).

Kurkuma je topiva u ulju, što znači da biste je trebali kombinirati s nekom masnoćom za optimalnu apsorpciju hranjivih tvari. Priprema se najčešće s organskim djevičanskim uljem kokosa ili ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Dnevna preporučena količina kurkume bi iznosila od 3g do 10g (zbrojite direktno uzimanje i dodavanje hrani), s vremenom se još malo može povećati.

Dakle, otprilike 1 žličica kurkume je preporučeni dnevni unos za odrasle. Za maksimalni učinak trebali biste to uzimati na dnevnoj bazi ili barem tri puta tjedno.

Starije osobe i djeca mlađa od 6 godina trebala bi smanjiti dozu na pola (1/2 čajne žličice) jednom tjedno prvi put, a zatim povećati iznos do doze koja odgovara pojedincu. Ako kurkuma uzrokuje probavne smetnje ili nepoželjne reakcije, posavjetujte se sa liječnikom.

Važno:

Kombinirajte kurkumu i crni papar kako bi maksimizirali svoj učinak. Kada se ovo uzme zajedno, papar povećava bioraspoloživost kurkume od 2000%.

Pažnja:

– nikad ne uzimati na prazan želudac

– ako se borite s žučnim kamencem, konzultirajte svog liječnika prije nego što kurkumu dodate u svoj prehrambeni plan

– nemojte je kombinirati sa lijekovima protiv zgrušavanja krvi poput aspirina, ibuprofena ili varfarina, jer kurkuma također razrjeđuje krv

Koji je najbolji oblik konzumiranja:

– većina ljudi je dodaje u šalicu toplog mlijeka

– najpopularnija kombinacija je Zlatno mlijeko