Home Zdravlje POMAŽE KOD REGULISANJA ŠEĆERA U KRVI: Recept koji bi obavezno trebali probati…

POMAŽE KOD REGULISANJA ŠEĆERA U KRVI: Recept koji bi obavezno trebali probati…

343
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Recept koji bi obavezno trebali probati…

Priroda donosi mnogo načina kako se boriti sa ovom bolešću, a jedan od njih leži u bobičastom voću, borovnicama, odnosno njihovim grančicama. Dijabetes je takozvani “tihi ubojica” jer njegove simptome nerijetko podrazumijevamo pod to da nije riječ ni o čemu ozbiljnom.

Naime, u dijabetesu se visoka glukoza u krvi ponaša kao otrov, a često je prati i povišen krvni tlak i povišena razina lipida u krvi. Grančice borovnice, otkinute zajedno sa lišćem su efikasno sredstvo koje blago može pomoći kod šećera u krvi.

Šećerna bolest, dijabetes, očituje se simptomima poput ovih:

– snažna žeđ ili suha usta

– učestala potreba za uriniranjem

– izrazita želja za hranom

– neobjašnjivo mršavljenje (iako normalno jedete)

– slabost i umor

– učestale infekcije (kod žena gljivice na genitalnom području)

– ogrebotinama po tijelu treba dugo vremena da zacijele

– zamagljen vid

Prema narodnoj medicini, recept koji donosimo može pomoći kod šećera u krvi. Potrebno je jednu žlicu usitnjenih grančica borovnice staviti u posudu te ih preliti čašom kipuće vode i kuhati tako deset minuta.

Tako pripremljen čaj potrebno je ostaviti da odstoji sat vremena u otklopljenoj posudi. Procijeđeni čaj treba popiti u malim gutljajima kroz dan i takav postupak ponavljati mjesec dana.

Naravno, obavezno se morate pridržavati sa ishranom predviđenom kod ove bolesti. Dakle, ovdje govorimo o receptu koji može pomoći kod blažih oblika šećera u krvi, a ne da isti pomenute tegobe može izliječiti.