Home Zdravlje NARODNA MAST OD PROPOLISA: Koristite je kod opekotina, čireva na želucu, gripa,...

NARODNA MAST OD PROPOLISA: Koristite je kod opekotina, čireva na želucu, gripa, išijasa, ekcema, lišajeva na koži…

155
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Koristite je kod opekotina, čireva na želucu, gripa, išijasa, ekcema, lišajeva na koži…

Ako vaše dijete muči bolesno grlo i kašalj praktično cijelu zimu, obavezno probajte napraviti ovu čudesnu mast! Veoma lako se priprema, posjeduje samo 2 sastojka, ali veoma je djelotvorna. Prije svega, bezbjedna za vaše dijete, lijepo miriše, a za njenu pripremu treba odvojiti samo dvadesetak minuta.

Za pripremu ove masti biće potrebno:

– 50g propolisa

– 50m suncokretovog ulja

– emalirana posuda za vodenu paru

Propolis možete nabaviti kod provjerenih pčelara (što sam i ja uradila) ili u specijalizovanim radnjama i apotekama. Može biti u mekanom obliku ili u komadićima, različitih boja, od svjetle do tamno braon. Pri toploti se omekšava i izgleda kao plastelin, na hladnoći postaje tvrd.

Priprema masti:

U emajliranu šerpicu naspite ulje i stavite u njega propolis. Šerpicu stavite u drugi sud i topite lagano na vodenoj pari, na tihoj vatri, dok propolis ne postane mekan. To se dešava prilično brzo. Procijediti i nasuti u odgovarajuću teglicu. Ohladiti. Kao rezultat dobili smo zdravu domaću mast sa lijepim mirisom.

Primjena:

Mast utrljavajte u grudi, leđa i noge djeteta, 2 puta dnevno. Kod jakog kašlja možete davati djetetu po 1/4 kašikice masti dnevno, da proguta ili rastopiti je u toplom mlijeku i dajte djetetu da popije.

Važno:

Za one koji ne znaju, propolis je novo zdravo čudo pčelinje porodice. Svima su poznata zdrava svojstva meda, polena, voska i matičnog mleca.

Ali, za tretiranje bolesti propolisom malo ljudi zna. U posljednjih nekoliko godina ruski naučnici i ljekari napreduju, uzimajući recepte iz riznice tradicionalne medicine na bazi propolisa (ili pčelinjeg lepka).

Ovu zdravu mast od propolisa koristite kod blažih kožnih bolesti, opekotina, čireva na želucu i dvanaestopalačnom crijevu, hemoroida, gripa, išijasa, ekcema, lišajeva i čireva na koži, ginekoloških oboljenja i sl.