Home Zdravlje ČUVARI ZDRAVLJA: Pogledajte šta će se desiti ako jedete bijeli luk i...

ČUVARI ZDRAVLJA: Pogledajte šta će se desiti ako jedete bijeli luk i med 7 dana na prazan želudac…

163
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pogledajte šta će se desiti ako jedete bijeli luk i med 7 dana na prazan želudac…

Češnjak je najbolje konzumirati sirov jer je njegov aktivni sastojak, alicin koji gubi svoja svojstva ako se termički obrađuje.

Češnjak je jedan od najčešće korištenih sastojaka u gotovo svakoj kuhinji širom svijeta. Popularan je jer ima izvrstan okus, daje okus svakom jelu, a povrh svega toga koristan je i za zdravlje. Češnjak i med u kombinaciji predstavljaju pravi spoj za očuvanje zdravlja.

Sirovi češnjak može vam pomoći kod puno medicinskih stanja, a čak ga i liječnici preporučuju. Može vam pomoći kod koronarnih bolesti srca . A vrlo je koristan u smanjenju ateroskleroze.

Samo jedan češanj češnjaka može vam pomoći u svakodnevnim zdravstvenim problemima kao što su peludna groznica, proljev, prehlada, gripa, ugriz buba i gljivičnih infekcija.

Češnjak može vam pomoći smanjiti i simptome osteoartritisa. Izvrstan je za pojačanje imunološkog sistema, a pomaže i pri detoksikaciji tijela.

Češnjak i med:

Kako koristiti češnjak:

Naime, morate smrviti češnjak i narezati ga što sitnije te ostaviti ga na stranu 15 minuta prije nego što ćete ga jesti. Najbolje je jesti češnjak na prazan želudac, jer tako tijelo lakše apsorbira hranjive tvari.

Češnjak i med na prazan želudac:

Uzmite 2-3 češnja češnjaka i pomiješate ih s jednom žlicom meda. Konzumirajte ovu smjesu svaki dan na prazan želudan. Nakon nekoliko dana primijetit ćete kako ćete se osjećati energičnije i koliko ćete zdraviji biti.