Home Zdravlje ULJE KOJE IZBACUJE PARAZITE IZ CRIJEVA: Jača srce i mokraćne kanale…

ULJE KOJE IZBACUJE PARAZITE IZ CRIJEVA: Jača srce i mokraćne kanale…

458
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Jača srce i mokraćne kanale…

Ovo savršeno ulje je bogato vitaminima A, E, C i K. Svježe ulje sadrži više od 60% nezasićenih masnih kiselina.

Takođe sadrži vitamine B grupe, nezasićene masne kiseline, omega 6 i 9, minerale (fosfor, kalcijum, magnezijum, kalijum) te elemente u tragovima (gvožđe, cink, mangan).

Sadrži i lecitin, bjelančevine i salicilnu kiselinu. Riječ je o ulju bundave i kada pročitate koliko je zdravo, poželit ćete da ga svakodnevno konzumirate!

Dobrobiti bundevinog ulja:

Daje najbolje rezultate kod sljedećih zdravstvenih problema:

– pomaže kod problema uvećane prostate

– pomaže kod infekcije mokraćog kanala kod mušaraca i žena

– pomaže kod regulisanja holesterola

– pomaže kod kardiovaskularnih oboljenja

– pomaže kod sindroma iritabilnih crijeva, kao i crijevnih parazita

– pospješuje normalan rad bubrega

– poboljšava imunološki sistem

– pozitivno utiče na vid

– pozitivno utiče na raspoloženje

– pozitivno utiče na opekotine i različita oboljenja kože

– povoljno djeluje na ten

– povoljno utiče na zaustavljanje opadanja kose

Kako koristiti bundevino ulje u terapijske svrhe:

Ulje treba uzimati tri mjeseca:

– 2 supene kašike

– 2 puta dnevno (ujutru uz doručak i uveče uz večeru)

Vrlo je važno ne prekidati terapiju tokom prvih nedelja kada će neprijatni simptomi vezani za na primjer mokrenje nestati, već sa terapijom treba nastaviti najmanje sljedećih 6 mjeseci.

Prestanak neprijatnih simptoma desiće se već nakon par dana ili nedelja, jer bundevino ulje ima antibakterijsko dejstvo koje bi trebalo pomoći kod procesa uvećanja prostate.

Za to je potreban duži period, kako bi aktivni sastojak bundevinog ulja, delta 7-sterol, mogao da odradi svoj dio posla, a to je suzbijanje hormona dihidrotestosterona, čija hiperprodukcija upravo izaziva problem.

Napomena:

Ukoliko bolujete od benigne hiperplazije prostate najbolje bi bilo da se prije početka korišćenja bundevinog ulja u terapijske svrhe posavjetujete sa svojim ljekarom.

Upotreba bundevinog ulja u preventivne svrhe:

Dvije supene kašike bundevinog ulja dnevno, jednu uz doručak i drugu uz večeru. Bundevino ulje se skladišti na tamnom i hladnom mjestu u dobro zatvorenenim bocama. Nakon otvaranja najbolje bi bilo čuvati ulje u frižideru.

Bundevino ulje u kozmetici:

Bundevino ulje se sve češće koristi u farmaceutskoj industriji u preparatima za njegu i liječenje kože. Zahvaljujući svojim antiinflamatornim svojstvima, bundevino ulje pomaže u borbi sa aknama. A s obzirom na to da suzbija hormon dihidrotestosteron, mnogi ga smatraju i adutom u borbi protiv ćelavosti.

Bundevino ulje u kulinarstvu:

Bundevino ulje se primjenjuje iu kulinarstvu, u vidu preliva za salate, kuhana jela od povrća, pirinča, pečurki, tijesta i mesa. Kao namaz na hljeb umjesto butera i margarina, a u pekarskoj industriji u spravljenje kolača i peciva.

Bundevino ulje možete kupiti i svim bolje opremljenim objektima hrane širokog asortimana ili potražite recept za pripremu bundevinog ulja na Internetu.