Home Zdravlje ČUVENI MELEM PROTIV HEMOROIDA: Pogledajte kako se pravilno priprema i koristi…

ČUVENI MELEM PROTIV HEMOROIDA: Pogledajte kako se pravilno priprema i koristi…

151
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pogledajte kako se pravilno priprema i koristi…

Hemoroidi su otečeni ali normalno prisutni krvni sudovi u i oko anusa (čmara) i donjeg dijela rektuma, koji su prošireni pod pritiskom (slično kao proširene vene na nogama).

Najčešći uzrok nastanka hemoroida je naprezanje prilikom defekacije, a mogu biti i trudnoća, genetički faktori, starenje, hronični zatvor, dijareja, dugotrajno sjedenje i analne infekcije.

Recept za čuveni melem za hemoroide:

SASTOJCI:

– 1 krompir

– kašičica maslinovog ulja

PRIPREMA:

Kod vanjskih hemoroida:

Krompir narendamo i pospemo maslinovim uljem. Prstohvat tako pripremljenog krompira stavimo na gazu i naslonimo na anus. Oblogu drzimo cijelu noć i ujutro skinemo.

Kod unutrasnjih hemoroida:

Krompir isiječemo na kolutove. Od jednog koluta napravimo stapić. Znači, otkinemo komad sa lijeve i sa desne strane i ono što ostane u sredini treba da izgleda kao štapić.

Njega malo nauljimo maslinovim uljem. Tako pripremljen kropmir gurnemo u anus i ostavimo preko noći. On će se omekašati i tijekom praznjenja izaći van.

Ovo je repept za sve one koji muku muče sa hemoroidima i pokušali su ama baš sve, kremice i tabletice, a ništa od navedenog nije davalo do nekog dugotrajnog rezultata.