Home Zdravlje POBOLJŠAVA ZDRAVLJE SRCA: Pogledajte šta se dogodi kada bijeli luk i med...

POBOLJŠAVA ZDRAVLJE SRCA: Pogledajte šta se dogodi kada bijeli luk i med pojedete na prazan želudac…

136
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pogledajte šta se dogodi kada bijeli luk i med pojedete na prazan želudac…

Beli luk se pokazao kao izuzetno koristan za poboljšanje zdravlja srca, jer pomaže kod visokog krvnog pritiska i holesterola, sprečavajući bolesti srca i rizik od srčane insuficijencije. On takođe može efikasno da pomogne kod ateroskleroze.

Kao dodatni bonus, beli luk takođe može da olakša uobičajene zdravstvene probleme, uključujući polenske alergije, putnički proliv, prehlade i grip, ujede insekata i gljivične infekcije.

Redovna konzumacija belog luka može smanjiti simptome osteoartritisa i dijabetesa. Osim toga, beli luk može podstaći vaš imuni sistem i poboljšati sposobnost tela da eliminiše toksine.

Kako koristiti beli luk:

Kao što je ranije pomenuto, jesti sirovi beli luk je daleko korisnije nego kad se jede kuvan jer njegov aktivni sastojak, alicin, ostaje u svom prirodnom (najzdravijem) obliku.

Za optimalne zdravstvene beneficije, pojedite beli luk 15 minuta pre obroka. To će aktivirati hemijske reakcije koje čine da se alicin lakše apsorbuje od strane vašeg organizma.

Pošto je beli luk je poznat po svom jakom ukusu, odličan način da se uništi taj ukus je tako što ćemo beli luk pomešati sa medom:

– Nasjeckajte 2-3 čena belog luka.

– Izmešajte ovo sa 1 kašičicom meda.

– Uzimajte ovu smjesu svaki dan.

Za sedam dana, osećaćete se mnogo bolje i snažnije.

Pogledajte video: