Home Zdravlje NAPITAK OD PERŠUNA: Izbacuje višak masti iz tijela i poboljšava cirkulaciju…

NAPITAK OD PERŠUNA: Izbacuje višak masti iz tijela i poboljšava cirkulaciju…

161
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Izbacuje višak masti iz tijela i poboljšava cirkulaciju…

Osim što izbacuje višak masti iz tijelu, ovaj napitak čisti organizam od toksina i poboljšava cirkulaciju. Peršun se u svakodnevnoj pripremi hrane jelima dodaje kao sitna dopuna radi poboljšanja ukusa, ali je zapravo odličan saveznik vašeg zdravlja.

On sadrži dvije grupe posebnih sastojaka, vrlo bitnih za zdravlje – prirodna eterična ulja i flavonide. Uz to, odličan je izvor vitamina C, A i K, pa se preporučuje da pojačate količinu peršuna koju konzumirate za vrijeme sezone gripa i prehlade.

Takođe, peršunov list pokazao se kao izvrsno sredstvo u podsticanju izlučivanja štetnih materija iz našeg organizma i bolje cirkulacije. Ali, ako peršunu dodamo limun i vodu dobićemo napitak koji će zaista biti saveznik dobrog zdravlja.

Sastojci:

– 1,5 litar vode

– 3 veze peršuna (nadzemni dio-listovi)

– 1kg limuna

– soda bikarbona

Priprema:

Limunovu koru dobro istrljajte sodom bikarbonom, kako biste uklonili nečistoće sa kore. Najbolje je da koristite organski limun. Vodu prokuhajte i ostavite da se ohladi. Limun sa korom isjecite na kriške, a peršun isjeckajte sitno i sve to dodajte u hladnu vodu.

Poklopite i ostavite da stoji u frižideru jedan dan. Na kraju, sve izmiksajte u blenderu i dodajte jednu kašiku sode bikarbone te sipajte u staklenu teglu ili flašu.

Primjena:

Svakodnevno pijte po jednu čašu ovog napitka i to najbolje ujutro čim ustanete na tašte. Poželjno je da reducirate obroke i pijete oko 2l vode dnevno.