Home Zdravlje ČUVA SRCE, MOZAK, BUBREGE: Očistite arterije sa jednom čašom ovog snažnog napitka…

ČUVA SRCE, MOZAK, BUBREGE: Očistite arterije sa jednom čašom ovog snažnog napitka…

348
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Očistite arterije sa jednom čašom ovog snažnog napitka…

Veliki dio očuvanja zdravlja i održavanja vaših arterija čistim odnosi se na vašu ishranu i ono što jedete. Nema šale u popularnoj izjavi koja kaže: “Vi ste ono što jedete.” Ima samo dobar smisao da ono što stavite u svoje tijelo je ono što će se odražavati u svim aspektima vašeg zdravlja.

Očistite arterije i spriječite srčani udar:

Ako jedete puno prerađene hrane obložene zasićenim mastima, hemikalijama i toksinom, to će se zadržati i zatvarati arterije tokom vremena – eventualno izazivajući ozbiljne probleme vezane za srce i druge stvari.

Također imate veliki rizik od patnje od srčanog udara ili katastrofalnog udara. Poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja čišćenjem plaka od arterija je siguran način da smanjite rizik od ozbiljnih bolesti srca ili moždanog udara.

Iako postoje operacije i lijekovi koji mogu da urade trik, većina njih dolazi sa nekom vrstom neželjenog dejstva. Za one koji bi radije koristili prirodne alternative kako bi poboljšali svoje zdravlje srca, ovdje su 3 sastojka koji vas usmjeravaju u pravom smjeru.

Sastojci:

– 30 čehnova bijelog luka

– 6 limuna, oguljenih i isječenih na male komade

– 1 litar čiste vode

Metoda pripreme:

Prvo, isijecite oguljene limunove na manje komade. Dodajte bijeli luk i stavite sve u blender. Miješajte mješavinu dok ne bude glatka i potpuno kremasta. (Malo duže blendati)

Stavite smjesu u posudu i dodajte joj 1 litar vode. Zatim, kuhati tečnost. Kada počne ključati, uklonite i pustite da se ohladi. Procijedi tečnost kroz gazu u bočice. Držite napitak u tamnoj staklenoj bočici, u frižideru.

Kako ga koristiti:

Pijte 50ml dnevno tri sedmice. Zatim pauzirajte jednu sedmicu. Zatim, ponovo pijte 50ml dnevno tri sedmice. Dopušteno je ponoviti ovaj tretman svakih 6 mjeseci.

Prednosti ovog napitka:

– pomaže kod lošeg holesterola

– može poboljšati cirkulaciju

– može smanjiti broj triglicerida u krvi

– također može poboljšati funkciju jetre i očistiti je

– pomaže kod smanjenja krvnog pritiska

– obnavlja i podmlađuje vaše ćelije pomoću antioksidativnih svojstava

– ojačava imuni sistem

– poboljšava funkciju bubrega i pomaže vam da smanjite količinu zadržanih tečnosti

– eliminiše masne naslage koje se akumuliraju u tijelu