Home Zdravlje ZABORAVITE NA VIRUSE: Zdravi jutarnji eliksir za posebno jak imunitet…

ZABORAVITE NA VIRUSE: Zdravi jutarnji eliksir za posebno jak imunitet…

135
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Zdravi jutarnji eliksir za posebno jak imunitet…

Započnite svaki dan ovim napitkom i organizam će vam biti zahvalan. Ne samo da ćete ojačati imunitet, nego ćete i smanjiti šansu za dobijanje virusa. Svi sastojci ovog napitka imaju nebrojano mogo pogodnosti po zdravlje.

Evo kako se pravi:

Biće vam potrebno:

– koren đumbira (centimetar ili malo više)

– 3-4 karanfilića

– pola štapića cimeta

– limun

– kašičica meda

– 4dl vode

Priprema i primjena:

Oljuštite đumbir i isecite na sitne komade, pa ga zajedno sa karanfilićem i cimetom stavite u hladnu vodu i počnite da zagrevate do ključanja. Pustite da se lagano kuva desetak minuta, sklonite sa ringle, poklopite i ostavite još 20-ak minuta da odstoji. Sipajte u šolju, po želji zasladite medom i iscedite malo limuna. Uvek pijte dok je napitak umjereno vruć.

U kombinaciji ovi sastojci imaju niz pozitivnih efekata:

Đumbir je poznat po umirujućem, antibakterijskom i antihistaminskom dejstvu. On deluje protivupalno i ublažava alergije.

Karanfilić obiluje eugenolom koji ima jako protuupalno delovanje, a bogat je i vitaminima C, B6 E, K i folnom kiselinom, a sadrži i brojne minerale. Među ostalim potiče izlučivanje sluzi, pa tako pomaže kod upale usne šupljine i grla.

Cimet obiluje antioksidanisma i pomaže kod infekcija.

Limun je od davnina poznat po zvojim zdravim svojstvima. Vitamin C koji ima u izobilju ga čini moćnom namirnicom.

Med poboljšava rad svih organa, potiče umnu i fizičku aktivnost, povećava imunitet i daje snagu čitavom organizmu, brzo i potpuno se apsorbira.