Home Zdravlje RECEPT ZA ULJE OD BIJELOG LUKA: Koristi se kod bolova u zglobovima...

RECEPT ZA ULJE OD BIJELOG LUKA: Koristi se kod bolova u zglobovima i leđima…

230
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Koristi se kod bolova u zglobovima i leđima…

Alternativna medicina nudi rješenja za ublažavanje nekih zdravstvenih problema, pa tako i za bolove u leđima i zglobovima, koji su najčešća boljka današnjice, zbog dugog sjedenja i fizičke neaktivnosti.

Umjesto stalnog posezanja za analgeticima, ovaj prirodni recept može pomoći da zglobove održavate u dobrom stanju, da smanjite bolove i istovremeno ublažite mnoge probleme koje prate ove nesnosne tegobe.

Recept za ulje od bijelog luka:

Sastojci:

– od 300g do 400g češnjaka

– 1 litra kvalitetnog nerafiniranog biljnog ulja (maslinovo ili suncokretovo)

Postupak:

Očistite od 300g do 400g češnjaka i sitno ga isjeckajte. Staviti ga u staklenku zapremnine oko 2 litre i preliti ga sa 1 litrom ulja. Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mjesto na sobnoj temperaturi.

Potrebni je da odstoji 2 tjedna, a ne zaboravite i da svakodnevno mućkate sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje češnjaka, koje trebate procijediti kroz 3-4 sloja gaze ili dva puta kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako upotrebljavati:

Ulje se utrljava na bolna mjesta, na primjer u donji dio leđa (križa) kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom vrećicom i utopljava preko noći (na ruke – rukavice, na noge – čarape).

Već poslije prvih par dana osjeća se olakšanje, obnavlja se pokretljivost zglobova i što je najvažnije smanjuju se bolovi. Češnjak poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima pa samim tim pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija ovim domaćim uljem bi trebala trajati dva mjeseca.

Kod proširenih vena:

Ulje češnjaka blago se utrljava u proširene vene, umotava se zavojem ili nekom tkaninom. Tretman se radi navečer i ostavlja se preko noći. Ujutro, oprati noge.