Home Zdravlje USPJEŠNO SKIDA VIŠAK KILOGRAMA: Recept koji ubrzava metabolizam, izbacuje masti iz organizma…

USPJEŠNO SKIDA VIŠAK KILOGRAMA: Recept koji ubrzava metabolizam, izbacuje masti iz organizma…

155
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Recept koji ubrzava metabolizam, izbacuje masti iz organizma…

Nažalost, ne postoji čarobni štapić za skidanje viška kilograma. Ali sa dovoljno fizičke aktivnosti, više kretanja i zdrave ishrane možete brzo prilagoditi težinu. Ono što će vam pomoći da ubrzate metabolizam i gubitak kilograma jeste ovaj napitak koji možete napraviti od prirodnih sastojaka koje možda već imate u vašoj kuhinji.

Pokazaćemo vam jako dobar recept za smanjenje tjelesne težine, koji vam može pomoći da znatno smanjite kilažu i izbacite masti iz otganizma. Pomoći će vam i da uklonite sav višek vode iz tijela.

Sastojci:

– 125g hrena

– 4 limuna

– 2cm svježeg đumbira

– 3 kašike meda

– 2 kašike cimeta

Priprema:

Prvo očistite hren i đumbir, oljuštite ih i sipajte u blender. Dodajte limun, ali ako ne koristite organski, samo iscijedite sok. Zatim dodajte cimet i med. Sve dobro izmiješajte i stavite u teglu. Teglu čuvajte u frižideru.

Kako ga koristiti:

Uzmite jednu kašiku ujutru na prazan želudac i prije spavanja. Ako želite da dobijete najbolje rezultate onda ovaj sirup koristite 3 sedmice.

Zašto je hren dobar za zdravlje:

Ishrana bogata hrenom je posebno korisna za dijabetičare, ali i za one koji su stalno umorni ili imaju sporiji metabolizam. Podzemni dijelovi, odnosno korijen, koriste se kao začin i pored različitih jela, posebno za meso.

Listovi ovog biljke bogati su vitaminom C, karotenom i hlorofilom. Takođe sadrže značajnu količinu kalijuma, fosfora, hlora, sumpora i vitamina B. Ova biljka čisti cijeli organizam i ubrzava metabolizam. Ona štiti određene organe od malignih bolesti kao što su želudac, jetra, tanko i debelo crijevo.

Takođe sadrži kumare, fenole, eterično ulje, asparagin, smolu, skrob i saharide. Zbog ovih sastojaka u narodnoj medicini, preporučen je i kod kašlja, upaljenih sinusa, bronhitisa, astme i reumatizma. Jača imunitet i štiti od prehlade.

Koristi se i kod protiv začepljenja krvnih sudova, te poboljšava varenje. Uzima se u obliku čaja, sirupa, vina, tinkture ili kiselog jela. Kada koristite hren, kao i kod drugih biljaka, treba voditi računa da se ne uzima previše jer može izazvati dijareju i povraćanje.

Zašto je đumir koristan za zdravlje:

Đumbir zauzima posebno mjesto u mnogim kuhinjama zbog specifične arome i oštrog, pikantnog i oporog okusa koji ga odvaja od drugih začina, ali i zbog svojih zdravih svojstava. U svom sastavu hranljivih materija, đumbir uglavnom sadrži vitamin C, kalij, željezo, kalcij i magnezij.

Svježi đumbir pomaže da se smanji visok holesterol. Istovremeno, smanjuje nadutost želuca. Pozitivno utiče na obnavljanje crijevne flore, ima laksativni efekat. Jake glavobolje i migrene mogu se ublažiti konzumiranjem nekoliko tankih kriške svježeg đumbira.

Đumbir u prahu pomaže da se oslobode abdominalni bol. Ublažava bolne simptome artritisa i gripa. Đumbir u prahu ubrzava cirkulaciju i spriječava koagulaciju krvi.

Pozitivno utječe na opuštanje umornih mišića nakon iscrpne fizičke aktivnosti. Konzumirajte đumbir odgovorno, ne više od 4 grama dnevno. Dakle, ovaj recept svakako treba isprobati, a vi ćete biti iznenađeni rezultatima.