Home Zdravlje ZELENI NAPITAK: Recept koji čisti organizam od toksina, poboljšava cirkulaciju…

ZELENI NAPITAK: Recept koji čisti organizam od toksina, poboljšava cirkulaciju…

88
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Recept koji čisti organizam od toksina, poboljšava cirkulaciju…

Ovaj čarobni napitak čisti organizam od toksina i poboljšava cirkulaciju. Peršun se u svakodnevnoj pripremi hrane jelima dodaje kao sitna dopuna radi poboljšanja ukusa, ali je zapravo odličan saveznik vašeg zdravlja.

On sadrži dvije grupe posebnih sastojaka, vrlo bitnih za zdravlje – prirodna eterična ulja i flavonide. Uz to, odličan je izvor vitamina C, A i K, pa se preporučuje da pojačate količinu peršuna koju konzumirate za vremesezone gripa i prehlade.

Takođe, peršunov list pokazao se kao izvrsno sredstvo u podsticanju izlučivanja štetnih materija iz našeg organizma i bolje cirkulacije. Ali, ako čudotvornom peršunu dodamo limun i grejp, njegovo dejstvo će biti još jače.

Sastojci:

– 1,5 litra vode

– 3 veze peršuna

– 1kg limuna

– 1 grejp

Priprema:

Limunovu koru dobro istrljajte sodom bikarbonom, kako biste uklonili nečistoće sa kore. Najbolje je da koristite organski limun. Vodu prokuhajte i ostavite da se ohladi.

Limun i grejp isijecite na kriške, a peršun isjeckajte sitno i dodajte u vodu koju ste prokuhali pa ohladili. Poklopite i ostavite da stoji u frižideru jedan dan. Na kraju, sve izmiksajte u blenderu i sipajte u staklenu teglu ili flašu.

Primjena:

Svakodnevno pijte po 100ml ovog napitka. Ako ovaj napitak koristite redevno, recimo u periodu od jednog mjeseca, izbacićete dosta štetnih materija iz organizma i imaćete znatno bolju cirkulaciju.