Home Zdravlje ELIKSIR ZA ZDRAV I DUG ŽIVOT: Topla voda sa limunom i kurkumom…

ELIKSIR ZA ZDRAV I DUG ŽIVOT: Topla voda sa limunom i kurkumom…

122
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Topla voda sa limunom i kurkumom…

Kurkuma je narandžasto-žuti začin iz Indije, dio obitelji đumbira. U Ayurvedi, kurkuma je poznata kao snažan antioksidans, također je antiseptik i ima prirodni protuupalni učinak.

Kurkuma je neizbježna u indijskoj kuhinji, ali ako ne jedete indijsku hranu svaki dan, kako uvrstiti ovaj prekrasan začin u svoju prehranu? Jednostavno!

Začinite svoju toplu vodu sa limunom. Za dodatnu nit vrline dodajte prstohvat cimeta koji ima protuupalna svojstva i može pomoći kod nivoa šećera u krvi. To zapravo znači da ćete jesti manje i osjećati se duže zadovoljnim.

Sastojci:

– četvrtina čajne žličice kurkume

– sok od pola limuna

– prstihvat cimeta (proizvoljno)

– osmina čajne žličice meda ili agavinog sirupa

– žličica kokosovog ulja

– 1 šalica tople (ne vruće) vode, a možete koristiti i šalicu toplog mlijeka po izboru (bademovi, sojino ili kravlje)

Priprema i primjena:

Nakon što zagrijete vodu (sobna temperatura), dodajte kurkumu, limunov sok i med, žličicu kokosovog ulja i dobro promiješajte. Kurkuma će se smjestiti dnu šalice, tako da i dalje nastavite miješati vodu dok pijete, i tako ćete iskoristiti sve prednosti kurkume.

Pobrinite se da vodu popijete dok je još topla. Dodavanje kurkuma u svoju toplu vodu je jeftino, blagog okusa, a djelotvorno djeluje na svaki sustav u tijelu. Dodavanje ovog moćnog začina vašoj prehrani je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje dugoročno zdravlje.