Home Zdravlje LJUSKA OD JAJA: Pravilnom primjenom može da pomogne kod slabokrvnosti, zdravlja zglobova,...

LJUSKA OD JAJA: Pravilnom primjenom može da pomogne kod slabokrvnosti, zdravlja zglobova, čišćenja krvi…

128
0
Zadruga,
Zadruga,

Pravilnom primjenom može da pomogne kod slabokrvnosti, zdravlja zglobova, čišćenja krvi…

Ljuska od jaja je najbolji prirodni izvor kalcija. Tijelo ga lako apsorbira u tom obliku upravo zato što je po kemijskom sastavu gotovo identičan ljudskim kostima i zubima.

Pokušajte sa ovom prirodnom nadopunom u obliku ljuske od jaja. Naravno da je najidealnije jaje prirodnog porijekla. Osim kalcija, ljuska jaja sadrži vrlo važne elemente u tragovima željeza, bakra, mangana, cinka, floura, fosfora i kroma.

Jaje je od korice pa do žumanjka prirodni eliksir. Nedavno je američko istraživanje otkrilo da ljuska jajeta sadrži proteine koji su esencijalni za održavanje hrskavice zglobova.

Svakodnevni unos male količine mljevene ljuske jaja može da pomogne kod bolnih zglobova i ukočenosti kao posljedica artroze.

Učinak ljuske jajeta se pokazao učinkovitim kod ovih tegoba. Zglobove ne možete pomladiti, ali ćete ovim tretmanom značajno sebi pomoći kod bolova i ukočenosti.

Priprema ljuski:

Ljuske od jaja oprati i osušiti. Malo ih zdrobite i popržite u suhoj tavi. Kada se smjesa ohladi, sameljite ljuske u blenderu, dok ne dobijte prah.

Prah uzimate jedan put na dana, a najbolje natašte, ujutro. Odrasli uzimaju od 1/2 do 1 male žličice (djeca samo prstohvat).

Prah konzumirate s malo, vode, čaja, a odličan dodatak je limunov sok koji potiče apsorpciju kalcija. Takvu terapiju treba provoditi mjesec dana, a najviše 2 puta godišnje.

Ovakva terapija je odlična i u slučajevima: slabokrvnosti, čišćenje krvi i općenito za jačanje organizma.