Home Zdravlje IZVLAČI BOLOVE IZ TIJELA: Recept koji može da pomogne kod reume, išijasa,...

IZVLAČI BOLOVE IZ TIJELA: Recept koji može da pomogne kod reume, išijasa, gihta, artritisa…

192
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Recept koji može da pomogne kod reume, išijasa, gihta, artritisa…

Ernst Gunther je njemačko-američki kralj sirove hrane, a ujedno je i autor knjige” Živjeti bez bolesti” u kojoj postoji niz recepata na prirodnoj bazi, a među njima je i jedan za pomoć kod artritisa, gihta, išijasa, reume, kao i ostalih upalnih stanja zglobova i kostiju, prstiju na rukama, kukovima, petama i u koljenima.

Recept o kojem se govori u ovome tekstu se sastoji od obloga koji se stavljaju na bolna mjesta i to baš direktno na mjesto na kojem se bol najviše i osjeća.

Sve što vam je potrebno za ovaj recept, tj. za obloge je krompir, crveni luk i sjemenke lana.

Priprema:

Punu kašiku sjemena lana stavite u 2 do 3 decilitra vode i tako kuhajte tu vodu sa lanom oko 10 minuta, sve dok sjemenke ne naprave škrobastu masu.

Nekoliko komada krompira operite i izrendajte zajedno sa korom, a izrendajte i srednju glavicu crvenoga luka, a kada se voda lanenim sjemenjem ohladi, dodajte krompir i luk i sve dobro izmiješajte. Višak tečnosti koja ostane, iscijedite i odstranite.

Primjena:

Ako imate bolove u prstima ruku ili nogu ili su problemi u petama, smjesu stavite u neke stare rukavice ili čarape, navucite na ruke ili noge, te preko toga navucite najlonsku kesu, da tečnost ne bi curila okolo.

Međutim, ako je riječ o drugim dijelovima tijela kao što su leđa, kičma, rebra, kukovi, koljena. Naš je prijedlog da smjesu prvo stavite na čistu gazu, zatim da tu gazu stavite na bolno mjesto, a zatim sve to dobro zamotajte zavojem, ali ne previše čvrsto, tek toliko da se gaza ne može pomicati, a da opet krv normalno cirkuliše.

Obloge treba držati na bolnim mjestima tokom noći, kada se miruje, a ujutro skinuti obloge, smjesu baciti a dijelove tijela oprati toplom vodom.