Home Zdravlje PRAH JAČI OD SODE BIKARBONE: Može da pomogne i oporavi organizam…

PRAH JAČI OD SODE BIKARBONE: Može da pomogne i oporavi organizam…

135
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Može da pomogne i oporavi organizam…

Da biste što blaže preboleli periode gripe i prehlade u tome vam može pomoći magnezijumov losion, odnosno ulje magnezijuma! Magnezijum je ključni mineral u ljudskom tijelu, koji je neophodan svim ćelijama kako bi mogle da funkcionišu.

Čak 300 hemijskih procesa u tijelu zahtijeva prisustvo magnezijuma, što znači da moramo da ga unosimo u dovoljnim količinama svakog dana.

Ovo su neke od funkcija magnezijuma u tijelu:

– popravlja zdravlje kostiju

– reguliše nivo energije

– pospješuje apsorpciju vitamina D iz sunca

– ubrzava zacjeljivanje rana

– ublažava upale

– stimuliše cirkulaciju

Ipak, iako je veoma važan, zbog nepravilne ishrane mnogi ljudi ne unose dovoljno magnezijuma. Vi počnite što prije, jer njegov nedostatak ima ozbiljne posljedice. Osim ishrane, postoji još jedan način da unesete magnezijum u tijelo i to prečicom – kroz kožu.

Ovom metodom sigurno ćete zadovoljiti preporučeni dnevni unos (za žene 280-300mg, za muškarce 270-400mg), a za to vam je potrebna samo ključala voda i magnezijum hlorid.

Recept za domaći magnezijumov losion (ulje):

Sastojci:

– 3 kašike ključale vode

– pola šolje magnezijum hlorida

Priprema i primena:

Sve što treba da uradite jeste da pomiješate vodu sa ovim moćnim prahom i nanesete na kožu! Pomoću ovog losiona, možete sebi pomoći kod bolova u kostima i mišićima – samo utrljajte losion na bolno mjesto i sačekajte 2-3 minuta.

Bićete oduševljeni rezultatom! Istu smjesu možete da koristite za redovnu njegu kože tijela, umejsto standardnih krema punih hemikalija, samo ovoj smjesi dodajte i šea puter.